maandag 7 juni 2010

Krijgt Chantal Janzen op het Musical Awards Gala opnieuw een Musical Award?


Chantal Janzen loopt al tien jaar mee in het musicalvak. Ze kreeg in 2002 een Musical Award voor aanstormend talent, verzilverde de prijs drie jaar later nogmaals voor ’beste vrouwelijke bijrol in Crazy For You. Twee nominaties volgden, voor Beauty and the Beast en Tarzan. Is het weer tijd voor een Musical Award?

Blondine Chantal Janzen: „Dat is altijd leuk. Als ik zou mogen kiezen, heb ik liever goede recensies. Als je een taart bakt, kan er slagroom op, maar ook een kers of hagelslag. Het is vooral belangrijk dat je veel plezier hebt.

Dat is ook een boodschap voor de mensen aanstaande maandag bij de uitreiking: mooi theater maken is belangrijker dan winnen.”

Ondanks een ’eigen’ musical heeft Chantal Janzen voor de toekomst nog veel dromen: „Op tv zou ik wel iets als Paul de Leeuw willen doen en in het theater iets als Simone Kleinsma, een onewomanshow. Maar we gaan eerst afwachten hoe dit gaat lopen.”

Haar grootste fan zit in de zaal bij de première op 3 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Jan Mulder: „Ik kan bijna niet wachten op Chantal Janzen.”

donderdag 3 juni 2010

Jan Mulder 'verliefd' op Chantal Janzen in musical Petticoat


Jan Mulder is "verliefd" op Chantal Janzen. De tv-sidekick bewonderde de sexy blondine in een voorproefje van de musical Petticoat. Jan Mulder: "Chantal Janzen doet me een beetje denken aan mijn eerste verkering. Al heb ik, vroeger in Winschoten, nog nooit zo’n mooi meisje gezien."

Petticoat is gemaakt voor de blonde Chantal Janzen. Letterlijk. „De musical is geschreven met mij in het achterhoofd”, zegt ze. „Ik zit daarmee in een unieke, luxepositie, ja. Maar het is niet zo dat alles me komt aanwaaien. Ik heb hier al tien jaar ’vlieguren’ voor gemaakt.”

Aanstaande maandag tijdens het Musical Awards Gala kan heel Nederland genieten van wat Jan Mulder gisteren zag. Er is een heuse minispeelfilm gemaakt om het verhaal te introduceren. De scènes spelen in de jaren vijftig en de hele film zoals die gisteren in de Amsterdamse bioscoop The Movies werd vertoond, ademt die sfeer.

Patricia ’Pattie’ Hunt, trekt van het platteland (Winschoten) naar de grote stad (Amsterdam) om beroemd te worden. Het lijkt op Chantals eigen levensverhaal. Chantal Janzen ging van het Limburgse Tegelen naar onze hoofdstad.

Op een gegeven moment stort de jonge, ambitieuze Pattie in. Chantal Janzen: „Ik heb ook wel eens gehad dat je het zo ontzettend druk hebt, dat je minder kan genieten van dingen. Daar ben ik de laatste tijd wel beter in geworden. Sinds de geboorte van ons zoontje vind ik dat niet meer zo moeilijk.”

Chantal Janzen en haar vriend Marco werden anderhalf jaar geleden de ouders van baby James. Lacht: „Petticoat wordt een immense reizende productie. Maar ik zal James niet meenemen op tournee, nee. Ik vind het niet zo gezond dat als de moeder in het theater staat, het kind in de kleedkamer in slaap moet vallen. We hebben een heel goede oppas, en mijn vriend is er ook. Het grootste deel van de dag maak ik zelf mee, we spelen vooral ’s avonds.”

Het script van de musical is inmiddels bij versie acht. Omdat het een heel nieuwe musical is, mogen de acteurs ook meedenken. De hoofdrolspeelster Chantal Janzen: „Ik heb veel inspraak.

Elke keer als er een nieuw script is, lees ik dat. Het komt echter zelden voor dat ik er iets in verander. Als we straks gaan repeteren is het finetunen, dan mag ik er peper, zout en allerlei kruiden op gooien.

Zoals mijn eigen humor? Er zitten heel veel leuke dingen in, maar ik loop echt niet de hele tijd grappen te maken. Er zit een dramatische lijn in, anders hadden we net zo goed een klucht kunnen maken. Het gaat over afscheid nemen van je roots, je vertrouwde omgeving, dat herkent iedereen.”