vrijdag 10 september 2010

Chantal Janzen vereerd met presentatieklus ‘AVRO Muziekgala: Tribute Toon Hermans’


Musical ster Chantal Janzen is er erg dankbaar voor dat ze op 11 september het eenmalige tv-programma ‘AVRO Muziekgala: Tribute Toon’ mag presenteren. In dit eerbetoon aan de tien jaar geleden overleden Toon Hermans zullen bekende artiesten als Guus Meeuwis en Karin Bloemen liedjes uit het repertoire van Hermans zingen.

“Dit is een van de dingen waarvan ik vroeger dacht; wauw, als ik dat nog eens zou mogen doen!“, zegt Chantal Janzen in Avrobode. “Echt geweldig, ik kijk er enorm naar uit.“

In de tv-show zullen bekende liedjes van Hermans, zoals De Appels op de Tafelsprei en Ballonnetje, nog een keer de revue passeren. “Het wordt een mooie avond met het Metropole Orkest, waarbij bekende artiesten nummers van Toon Hermans zingen“, zegt Chantal Janzen. “Dat ik een avond over een van mijn helden aan elkaar mag praten, had ik nooit durven dromen.”

De AVRO zendt al vanaf 16 augustus wekelijks compilaties uit van de eenmansshows van Toon Hermans. Het is dit jaar tien jaar geleden dat de cabaratier overleed.

In de uitzending waren veel hoogtepunten uit het werk van Hermans te zien. De complicaties zijn op maandag 16, 23, 30 augustus en 6 september om 20.55 uur te zien op Nederland 2.

De compilaties worden uitgezonden in aanloop naar het AVRO Muziekgala: Tribute Toon Hermans in Sittard (de geboorteplaats van de artiest). Tijdens dat evenement brengen Stichting Toon en de AVRO samen een hommage aan Toon Hermans. Verscheidene artiesten zingen liedjes van de artiest. Het concert is te zien bij de AVRO op 11 september en wordt gepresenteerd door 'petticoat' Chantal Janzen.

Toon Hermans was de eerste in Nederland die urenlang alleen op het toneel stond. Met zijn liedjes en humor werd hij een populair artiest. Samen met cabaretiers Wim Kan en Wim Sonneveld wordt hij gerekend tot de drie grootste Nederlandse cabaretiers van de generatie na de Tweede Wereldoorlog.

Tribute Toon Hermans met Chantal Janzen is op 11 september te zien op Nederland 2.

woensdag 1 september 2010

Chantal Janzen en Frits Sissing met musical sing-a-long op Uitmarkt Museumplein Amsterdam


Chantal Janzen en Frits Sissing met musical sing-a-long Live vanaf de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam

Liveverslag van Musical Sing-a-Long vanaf het Museumplein tijdens de Amsterdamse Uitmarkt.

30.000 bezoekers zingen mee met optredens uit onder andere Volendam de Musical, Kruimeltje en Mary Poppins. Presentatie: Chantal Janzen en Frits Sissing

'Sing-a-long' met uitgekleed orkest

Niet schrikken hoor, de blote mannen van de musical The Full Monty keren niet terug op het podium. Geen naakt dit jaar op het podium van de musical Sing-a-long.

De musical Sing-a-long was dit jaar echter te zien met een uitgekleed orkest. Omwille van het slechte weer.

De Sing-a-long was vanaf 21.15 te zien op het Museumplein in Amsterdam. Dit ter gelegenheid van de Uitmarkt 2010.

De musical werd begeleid door een big band. Een soort orkest zonder violisten en andere snaarinstrumenten.

Chantal Janzen en Jamai Loman spelen o.a. in de Disney-musical.

Eerder werd bekend dat het optreden van Gordon en Los Angeles op de Uitmarkt niet doorgaat. Alle instrumenten waren nat geworden en er kwam bijna geen geluid meer uit.

Chantal Janzen en Frits Sissing met musical sing-a-long 2010 op Museumplein

Het is de laatste dag van de Uitmarkt in Amsterdam, de opening van het culturele seizoen waar veel artiesten een voorproefje geven van hun programma. De Uitmarkt wordt sinds enkele jaren afgesloten met de Musical sing-a-long, een kunstvorm die in korte tijd erg populair is geworden in Nederland.

De Avro heeft zich prominent verbonden aan deze Uitmarkt-afsluiter; kopstukken en musical ster Chantal Janzen en Frits Sissing staan op het Museumplein om het meezingfeest te presenteren voor de aanwezigen en de Nederland 1-kijker.

Onder begeleiding van het Metropole Orkest worden nummers uit bestaande en nieuwe musicals gezongen.

Denk daarbij aan Petticoat, Volendam de Musical, We Will Rock You, Soldaat van oranje en Mary Poppins. Ongetwijfeld krijgen we ook al iets te zien van de nieuwe Zorro-musical, waarvoor de Avro deze winter op zoek gaat naar een hoofdrolspeler.

Op grote schermen (of als ondertiteling in geval van thuis kijken) worden de teksten geprojecteerd, zodat je eenvoudig mee kunt zingen.

Musical sing-a-long, 21.20 uur, Avro (NL1)

Op zondag 29 augustus sloten Chantal Janzen en Frits Sissing dus de Uitmarkt in Amsterdam af met een musical karaoke. De Avro Musical Sing-a-Long, vanaf het Museumplein. Onder begeleiding van het Metropole Orkest geven tal van musicalartiesten acte de présence.

De nieuwe musicals die ten tonele treden zijn onder meer Petticoat, Volendam de Musical, We Will Rock You, Soldaat van Oranje en Mary Poppins.

Vanaf 21.15 uur was de Musical Sing-a-Long ook live te volgen op Nederland 1. De Uitmarkt is de opening van het nieuwe culturele seizoen en vindt dit jaar plaats van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus in de Amsterdamse binnenstad.

Joop van den Ende Theaterproducties komt dit seizoen, naast de al lopende musical Mary Poppins, met zeven nieuwe producties. Uiteenlopende producties van klein artistiek werk tot grootse internationale hits.

In het najaar zal de zoektocht naar een nieuw musicaltalent weer van start gaan. De voorrondes van Op zoek naar Zorro zijn inmiddels allemaal achter de rug. Er zijn nog elf kandidaten in de race voor de rol van Zorro.

Presentator Frits Sissing had vier kandidaten meegenomen. Wel droegen ze een masker om onherkenbaar te blijven. Pas aanstaande zondag tijdens de musical sing-a-long op de Uitmarkt zullen de elf kandidaten bekend gemaakt worden die in de liveshows de strijd met elkaar aangaan.

Chantal Janzen maakte er ondanks het slechte weer en de vele regen een waar spektakel van.