maandag 25 oktober 2010

Chantal Janzen presentatrice van het Gouden Televizier-Ring Gala 2010


Chantal Janzen presentatrice van het Gouden Televizier-Ring Gala 2010!

Vrijdagavond 22 oktober was het tijd voor de 45e editie van de Gouden Televizier-Ring. Presentatrice Chantal Janzen mocht alweer voor de derde keer de avond leiden in het Amsterdams Carré.

De zaal zat vol met BN'ers en andere belangrijke televisiebobo's. De genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring waren De TV Kantine, Ik Hou van Holland en Wie is de Mol?. Maar naast de Ring werden er ook nog prijzen uitgereikt voor beste kinderprogramma, beste aanstormend talent en beste persoonlijkheid voor de mannen en de vrouwen.

De avond werd geopend door Jim en Jamai, bekend van Idols 1 uit 2002, met een ode aan de genomineerden. Volgens presentatrice Chantal Janzen werd het een avond vol met internationale sterren en namen als Lady Gaga en Oprah Winfrey deden de ronde.

Helaas bleek Oprah Winfrey een fake te zijn en was het niet Lady Gaga, maar Glennis Grace (van het Songfestival), Erik van der Hoff en de gekke Chinees uit Ik Hou van Holland. Het doek gaat open en Sieneke verschijnt met haar orgel. Fantastisch! Maar snel verder met Chantal Janzen naar de orde van de avond: de prijzen.

In de categorie Zilveren Televizier-Ster Vrouw krijgt Yvon Jaspers de prijs overhandigt van Ruben Nicolai, die vorig jaar de Zilveren Televizier-Ster Man won. Yvon Jaspers kreeg de meeste stemmen, boven Irene Moors en Linda de Mol. In haar speech bedankt ze vooral de mensen uit Over Mijn Lijk, waarmee ze nog een paar minuten voor hun dood een gesprek mee had voor het programma. Het was alweer de vierde keer dat Yvon Jaspers de prijs won.

Bij de mannen is het een andere verhaal. Daar won Jeroen van Koningsbrugge de prestigieuze prijs, terwijl hij nog nooit genomineerd was voor de categorie. Hij versloeg Joris Linssen en Matthijs van Nieuwkerk en kreeg de prijs uit handen van eerdere winnaar Yvon Jaspers.

De prijs voor best Aanstormend Talent ging tussen René van der Gijp, Jan Kooijman en Jan Smit. GTST-acteur Jan Kooijman ging uiteindelijk met de prijs ervan door, tot grote vreugde van Johan Derksen, VI-collega van René van der Gijp. Kooijman ontving zijn prijs uit handen van collega Lieke van Lexmond.

De award voor het Beste Kinderprogramma werd uitgereikt door Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman. Zij kropen voor het Gala nog één keer in de huid van Irma en Ingrid van het voormalige kinderprogramma Zaai. Irma en Ingrid reikten de prijs uit aan Hakim en Tante Sien van het programma Sesamstraat.

Dan ging Chantal Janzen naar de prijs waar het eigenlijk allemaal om draait, de Gouden Televizier-Ring. Bij de eerste tussenstand stond het AVRO-programma Wie is de Mol? ruim aan kop met 61%, maar een half uur later was dat helemaal teruggedraaid tot een miniem verschil tussen De TV-Kantine en Wie is de Mol?.

Komiek André van Duin stal de avond door de genomineerden minutenlang in spanning te laten en door zelfs nog een keer de envelop neer te leggen om te kunnen genieten van het moment dat hij iets wist, wat niemand verder wist.

Uiteindelijk maakte André de winnaar bekend en mochten Carlo Boszhard en Irene Moors van De TV-Kantine de Gouden Televizier-Ring ophalen. Het verschil tussen De TV-Kantine en Wie is de Mol? was slechts 1%.

Irene Moors is in de collectie van menig Nederlands couturier gedoken voor een jurk, maar dat viel tegen. De lange presentatrice zocht een outfit om vrijdag te dragen naar het Televizier Ring Gala.

Haar Hollandse figuur en borsten zijn echter niet geschikt voor de petieterige couturemaatjes.

Irene Moors moest goed voor de dag komen, want de kans dat ze in de spotlight komt te staan is groot. De TV Kantine is namelijk genomineerd voor de Gouden Televizier Ring.

"Ik ben bij alle bekende couturiers van Nederland langs geweest. En we weten het nu zeker: ik heb niet het maatje topmodel", zegt de presentatrice in De Telegraaf. "Van alle jurken die ik mocht lenen, bleef de rits openstaan."

"Mijn borsten zijn gewoon te prominent. En ik ben te lang", verklaart Moors. "Ik heb Patricia Paay op mijn knieën moeten spelen. Enfin, er is nu iets fabeltastisch glitterigs voor me gemaakt."

Carlo Boszhard en Irene Moors hebben met hun hilarische TV Kantine de Televizier Ring gewonnen.

Carlo en Irene waren werkelijk buiten zinnen na het horen van hun winst in de show gepresenteerd door Chantal Janzen.

Irene: "Wat een mooie bekroning van 20 jaar samenwerking. Het is werkelijk ongelooflijk."

Carlo: "Het is inderdaad een bekroning. We houden echt van elkaar. Matthijs van Nieuwkerk zei me dat dit de mooiste avond van ons leven zou worden, dit zullen we inderdaad nooit meer vergeten. Wij hebben met een heel klein team dit programma gemaakt. Zij verdienen ook een applaus."

Carlo, vriend van Chantal Janzen, besluit: "Ik wil nog iemand bedanken, de liefde van mijn leven: Herald."

Vrijdag wonnen Irene Moors en Carlo Boszhard de Gouden Televizierring voor hun programma De TV-Kantine. Bij Radio 538 vertelt ze dolblij te zijn met de winst.

Het duo heeft het winnen van de prestigieuze prijs goed gevierd in hun programma Life 4 You. “Het was een grote feeststemming. We hadden de Ring en champagne. De sfeer zat er goed in. Het leuke is dat we gewoon in het boek van de tv-geschiedenis staan. Dat vind ik geweldig. We moeten de Ring delen. Carlo nam hem vrijdag mee en ik heb hem nu even thuis," vertelt de sexy blondine.

Irene Moors had niet verwacht de prijs in het gala van Chantal Janzen mee naar huis te nemen. Hun concurrentie waren de goedbekeken televisieprogramma's Ik Hou Van Holland en Wie Is De Mol?. “Het was echt super spannend. Ik had me volkomen neergelegd bij het verlies. Op de één of andere manier voel ik altijd alles aankomen, maar nu voelde ik niets. Als je het dan hoort, is dat zo’n raar moment. Echt bizar. Het is geweldig om die prijs te winnen. Je bent zestien keer tegelijk jarig op één moment en je krijgt ook nog een kind. Ik wist niet wat er gebeurde," aldus de dolgelukkige Irene.

woensdag 20 oktober 2010

Chantal Janzen twijfelt over presentatie Televizier-Gala


Presentatrice en musical ster Chantal Janzen weet niet of ze na dit jaar nog wel door wil met de presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala. De presentatrice praat het gala vrijdag voor de derde keer aan elkaar. “Om nou volgend jaar voor de vierde keer de Ring te doen – ik weet het niet. Het is ook niet dat ik er klaar mee ben, maar het heeft er vooral mee te maken dat ik het omdraai: die mensen zijn toch ook wel toe aan een nieuw gezicht. Moeten die mensen wéér naar me kijken die avond, jezus“, aldus Chantal Janzen in VARAgids.

Als de AVRO-presentatrice volgend jaar toch weer te zien is als gastvrouw van het Televizier-gala, evenaart ze het record van Gert-Jan Dröge. Hij presenteerde het gala ook vier keer: van 1996 tot en met 1999. “Ja, het is één keer per jaar. Daar kom je wel overheen. Maar oké, ik ben er nog niet helemaal over uit.”

Chantal Janzen is niet van plan om vrijdag weer de grappenmaker uit te hangen. “Nee, ik denk dat ik het eigenlijk eens allemaal heel rustig aan ga doen. Maar dat deed ik de eerste jaren ook. Je kan eigenlijk niet zoveel bedenken. Dat valt toch wel vies tegen, hoor.”

De musicalactrice en presentatrice gaat in ieder geval niet van tevoren een paar leuke grappen bedenken. “Nee, dat werkt bij mij niet. Ook bij de musical Petticoat is het toch wel iedere avond anders. Als ik iets op dat moment voel, dan kan het wel op een andere manier in het script staan, maar dan komt het er toch anders uit.“

RTL 4-baas Erland Galjaard denkt dat zijn zender goede kans maakt om vrijdag een aantal prijzen in de wacht te slepen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De RTL 4-titels De TV Kantine en Ik Hou Van Holland strijden met Wie is De Mol om de Gouden Televizier-Ring en in andere categorieën zijn vijf RTL-gezichten genomineerd. “Ik ben zeer trots op onze nominaties. Het gaat om een publieksprijs, dus het is een erkenning van de kijker“, laat Erland Galjaard maandag weten in een persbericht.

Galjaard hoopt dat De TV Kantine of Ik Hou Van Holland met de Ring naar huis gaat. “Met Ik Hou Van Holland en De TV Kantine maken we een goede kans om te winnen. Dankzij Linda, Jeroen, Peter en hun gasten hebben miljoenen Nederlanders elke week een gezellige zaterdagavond. En De TV Kantine is niet alleen bijzonder geestig, de creatie van inmiddels 253 typetjes is ook een topprestatie van Carlo en Irene.”

RTL 4-sterren Jeroen van Koningsbrugge, Irene Moors en Linda de Mol maken kans op een Zilveren Televizier-Ster en Jan Kooijman en René van der Gijp zijn genomineerd voor de Televizier Talent Award. “Voor nu zijn we vooral de mensen dankbaar die de moeite hebben genomen om hun stem uit te brengen zodat we überhaupt genomineerd zijn, ook voor de vier RTL 4-gezichten“, aldus Galjaard.

In het verleden wist RTL 4 de Ring zeven keer te winnen, namelijk met ‘Vrienden Voor Het Leven’ (1991), ‘Vrouwenvleugel’ (1994), ‘GTST’ (1995), ‘Baantjer’ (1997), ‘Westenwind’ (2000), ‘De Bauers’ (2004) en ‘Gooische Vrouwen’ (2009).

Slechts driemaal eerder was de familiezender met twee programma’s tegelijk genomineerd, namelijk in 1991, 1994 en 2003.

Chantal Janzen wordt gek van Fatima Moreira de Melo

Chantal Janzen vindt het vervelend dat Fatima Moreira de Melo steeds oprakelt hoe Janzen haar twee jaar geleden voor schut zette tijdens het Televizier-Ring Gala. Janzen maakte toen een grap over de zangprestaties van Fatima Moreira De Melo. “Als ik dit allemaal van tevoren had geweten, had ik het nooit gezegd. Ik word er gewoon knettergek van, ook van haar, dat ze steeds iets nieuws verzint om iets heel lelijks over mij te zeggen. Het is al twee jaar geleden“, vertelt de presentatrice deze week in VARAgids.

Na een optreden van Fatima Moreira De Melo sprak Janzen in 2008 de beroemde woorden: ‘Wat kan ze hockeyen, hè, die meid.’ “Het is ook zo’n groot ding geworden. Ik kom uit het theater. Bij ons is de cultuur van tongue in cheek al heel erg aanwezig. Bij televisie is dat nog niet zo, niet zoals in Amerika. Als je een Amerikaanse awardshow bekijkt, dan gaat het alleen maar zo. Hartstikke leuk. Die sterren worden verheerlijkt op televisie, en juist daarom drijft een gastheer de spot met hen.”

Het liefst praat Chantal Janzen nooit meer over het incident. “Ik wil haar niet nog meer last bezorgen. Als zij dat dan ook niet meer met mij doet, vind ik het goed.“

André van Duin reikt Gouden Televizier-Ring uit

Komiek André van Duin zal vrijdagavond de winnaar van de 45ste Gouden Televizier-Ring bekendmaken. De gouden tv-prijs gaat dit jaar naar De TV Kantine, Ik Hou Van Holland óf Wie is de Mol. “Ik heb alle ringen vanaf het begin meegemaakt en het is me ook een eer en genoegen om de 45ste Gouden Televizier Ring uit te mogen reiken aan… Ja, wist ik het maar!“, zegt Andre Van Duin woensdag in een persbericht. Het Gouden Televizier-Ring Gala met Chantal Janzen als presentatrice wordt vrijdag uitgezonden op Nederland 1.

Televizier-Ring Gala eert Nederlandse tv-iconen

De AVRO komt tijdens het Gouden Tele- vizier-Ring Gala 2010 met een speciaal showblok waarin grote iconen uit de Nederlandse tv-geschiedenis worden geëerd. Het blok zal worden opgedragen aan studiogasten als Ad Visser, Berend Boudewijn, Mies Bouwman, Penney de Jager, Pleuni Touw en Willeke Alberti. “De Ring wordt voor de 45ste keer uitgereikt. Voor ons een mooi moment om stil te staan bij de roemrijke televisie geschiedenis in Nederland“, zegt presentator Chantal Janzen.

In het showblok wordt met een speciaal lied stilgestaan bij de tv-programma’s en de tv-persoonlijkheden van vroeger. “In het nummer komen ook de mooie momenten uit de legendarische televisieseries voorbij”, meldt de AVRO. “De voorbereidingen voor het nostalgische showblok zijn in volle gang. Wie het gaat zingen en hoe het er uit exact uit gaat zien wordt nog even stil gehouden.”

Voetbal International vrijdag in teken van Televizier-Gala

De RTL 7-talkshow Voetbal International staat vrijdagavond in het teken van het Televizier-Ring Gala, dat gelijktijdig te zien zal zijn op Nederland 1. René van der Gijp, de vaste analist van Voetbal International, maakt bij het gala kans op de Televizier Talent Award. “René wordt tot en met zijn verschijning op de rode loper gevolgd door een cameraploeg van de voetbaltalkshow“, vertelt een woordvoerder van RTL woensdag. “Ook zal er regelmatig naar het gala van Chantal Janzen worden overgeschakeld.“

Hoewel de uitzending van Voetbal International op vrijdag voor een belangrijk deel in het teken staat van Van der Gijp en zijn Televizier Talent Award-nominatie, belooft RTL dat er ook over voetbal gepraat wordt. Presentator Wilfred Genee en Johan Derksen ontvangen daarvoor aan tafel Fons de Poel en Raoul Heertje.

donderdag 7 oktober 2010

Premiere musical Petticoat: Chantal Janzen stijgt boven zichzelf uit


Nederland heeft er een nieuwe, oerhollandse musical bij. Petticoat is speciaal geschreven voor hoofdrolspeelster Chantal Janzen. De nieuwe musicalcomedy gaat zondag in première in Carré in Amsterdam.

Petticoat vertelt het verhaal van Pattie Jagersma uit Winschoten die wereldberoemd wil worden en de provincie Groningen verruilt voor een muzikale carrière in Amsterdam.

''In Petticoat zal Janzen al haar talenten, waaronder haar geestige humor en timing, samenbrengen'', belooft Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties.

Chantal Janzen volgde voor de rol van Pattie Groningse les en leerde met een geloofwaardige noordelijke tongval te spreken.

Petticoat is ontwikkeld door het creatieve team achter de musical Ciske de Rat. Zo is de muziek weer gecomponeerd door Henny Vrienten.

Naast Chantal Janzen spelen Freek Bartels, Hajo Bruins en Marjolijn Touw hoofdrollen in Petticoat. De regie is in handen van Paul Eenens.

Die kus had ze verdiend. Chantal Janzen straalde gisteren in de speciaal voor haar geschreven musical Petticoat. Haar geliefde Marco omhelsde Chantal, hopend dat ze op haar volgende première zijn vrouw zal zijn. ?Ik heb haar al gevraagd.?

Chantal Janzen barstte in tranen uit toen ze haar laatste noot had gezongen, en het publiek als één man opstond. Ze wierp een kushandje de zaal in. „Papa, mama.” De ontlading was compleet toen ze haar Marco in de armen sloot.

De diva’s van het theaterpodium, Simone Kleinsma en Karin Bloemen, verwelkomen een nieuwe grootheid in hun gelederen. Simone: „Chantal is een triple-talent. Ze kan zingen, dansen en spelen. Chantal Janzen is in Petticoat boven zichzelf uitgestegen.”

De net zo enthousiaste Karin Bloemen gelooft niet dat dit de laatste musical is die rond Chantal is opgebouwd. „Ik begrijp Joop van den Ende. Een veelzijdige artieste als zij is schaars. Ze kan komisch zijn, ontroerend. Het publiek gaat van haar houden, net als destijds van Conny Stuart. Zij kreeg de ruimte van Wim Sonneveld.”

Theatertempel
Hein Jens, directeur van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam waar de première plaatsvond, noemt het een eer dat Chantal Janzen op het toneel van de theatertempel staat: „Ze draagt deze show echt.”

De hoofdrolspeelster werd ook geprezen door Henny Vrienten, die de muziek voor de spiksplinternieuwe musical schreef: „Chantal is een talent. Een ontzaglijk talent. Geweldig om mee te werken.”

Joop van den Ende, die de 31-jarige blondine ontdekte en haar liet groeien tot wie ze nu is, genoot net als zijn pupil van de minutenlang durende staande ovatie die Chantal na de overrompelende voorstelling in ontvangst mocht nemen.

De sprankelende ster van de show: „Alle spanning is van me afgevallen. Voor ik op moest, voelde ik me zo kwetsbaar dat ik om alles in huilen uit kon barsten. Met klamme handen ging ik op. Nu zijn die zenuwen allemaal weg. Het is zo top gegaan.”

Chantal Janzen knipoogt: „Dit is een bekroning van alles. Hier droomde ik van toen ik een klein meisje was in Tegelen. In de grote stad heb ik het waargemaakt.” Bekend Nederland haalde gisteravond ook herinneringen op over toen zij het ouderlijk huis verlieten. Frits Sissing: „Mijn ouders komen, net als Pattie in Petticoat, uit Winschoten. Zij verhuisden naar Baarn, ik ben van daaruit weer naar Groningen gegaan. Een beetje de omgekeerde wereld.”