zaterdag 26 februari 2011

Brigitte Heitzer waardige vervanging Chantal Janzen in musical Petticoat

Brigitte Heitzer waardige vervanging Chantal Janzen in musical Petticoat, Brigitte Heitzer nu ook ‘Chantal Janzen’ in Petticoat, Première uitstekend, maar haar Gronings?

Als alternate in een musical vervang je, zoals dat dan heet, een rol. Maar in Petticoat gaat het een stap verder. Deze nieuw geschreven Nederlandse productie van Van den Ende werd namelijk speciaal voor Chantal Janzen geschreven.
 
In augustus ging het jaren vijftigverhaal in galapremière in koninklijk theater Carré in Amsterdam en dat ontroerde Chantal Janzen tot een paar mooie tranen toe.
 
Het blonde multitalent is echter druk bezet en na maanden van spelen is daar haar vervangster voor de dagen dat Janzen er niet is, Brigitte Heitzer. De Limburgse heeft niet alleen de zware taak een rol te vervangen, ze vervangt Chantal Janzen.

Gezien de recensies van een paar maanden geleden is dat geen eenvoudige klus. Heitzer won echter de tv-verkiezing van Evita en speelde vervolgens nog een hoofdrol in Love Me Tender. Ze is dus niet de eerste de beste en laat dat vanaf het eerste moment zien, nu Petticoat teruggekeerd is in Carré.
 
Als Patricia Jagersma, die het communistische Oost-Groningen ontvlucht in de hoop zangeres Pattie Hunt te kunnen worden in Amsterdam, lijkt Heitzer als twee druppels water op collega Chantal Janzen. Waarschijnlijk niet vanaf de eerste rij, maar je hebt niet het idee naar een alternate te kijken.
 
Dat is een compliment, want deze hoofdrol is een van de zwaarst denkbare: bijna drie uur continu op de bühne. Als er al een minpunt gevonden kan worden, dan moet deze komen van collega Merike Woning die in de provincie Groningen op de aarde is gezet en als taaldeskundige mag gelden.
 
Heitzer slikt de ‘en’ niet goed in en klinkt bij een hoge spreektoon als Tineke Schouten. Is dat een probleem? Niet voor het gemiddelde theaterpubliek in het land. Metro schreef eerder al dat het dialect goed gelukt is, omdat het maniertje dat is bedacht ook in Breda en Apeldoorn te volgen is.
 
En als je tijdens het tweede bedrijf opeens bedenkt ‘oh ja, we zitten vanvond niet naar Chantal Janzen te kijken’, dan is de conclusie dat Brigitte Heitzer een waardig vervangster is. De alternatepremière ging haar, voor het oog, moeiteloos af.

zondag 20 februari 2011

Chantal Janzen ontstemd maar niet boos op AVRO


Het lijkt net of de AVRO Chantal Janzen de deur heeft gewezen. Algemeen directeur Willemijn Maas liet streng weten veel gesprekken met haar te hebben gevoerd, maar de wensen helaas niet op één lijn te hebben kunnen krijgen. Chantal Janzen: „Het leek wel of ik veel geld had gevraagd of het programma Tussen Kunst en Kitsch wilde overnemen. Maar dat was helemaal niet aan de hand. Ik ben zelf weggegaan.”

Chantal Janzen is echter niet boos op de AVRO: „Ik begrijp helemaal dat ze teleurgesteld waren na Tooske Ragas en Ruben Nicolai nu ook mij te verliezen en daarvan is iets te voelen in het bericht dat ze over mijn vertrek hebben laten uitgaan. Het gaat erom dat ik geen nieuwe uitdaging meer kreeg bij de AVRO. Ik hoefde niet meer op mijn tenen te lopen. Dat wil ik graag, maar dat kon niet.”

De talentvolle presentatrice Chantal Janzen vertelt dat ze nu in gesprek is met een paar interessante partijen. „Het zou best kunnen dat ik binnen een paar dagen nieuws heb. Ik hoop dat ik ergens behalve bijvoorbeeld spelletjes presenteren ook mag acteren. Dat doe ik in het theater graag en zou ik op tv ook leuk vinden.

Talentenshows zoals Idols, dat ik vier jaar geleden bij RTL met Martijn Krabbé heb gedaan, wil ik niet doen. Dat moet ik ook niet willen omdat ik verstand heb van zingen. Ik had destijds een beetje moeite met mijn rol. Ik kon niet onbevangen vragen of er iets fout ging. Door mijn vak hoorde ik al wat er fout was. En dat kon ik dan niet zomaar zeggen. Ik zat tenslotte niet in de jury.”

Chantal Janzen vertelt dat het bij de AVRO niet spannender dreigde te worden dan voor de vierde keer het Televizier Gala presenteren, de Musical-sing-a-long doen en het Pink Ribbon gala. „Ik ben een beetje klaar met gala’s. Ik voel de spanning niet meer, heb de zenuwen nodig. Anders zou het een trucje kunnen worden. Ik wilde gewoon graag iets anders doen. Het is niet dat ik het bij de AVRO niet naar mijn zin had. Ik heb er met veel plezier gewerkt en veel geleerd. Maar de kansen waren op.”

Het zou zomaar kunnen dat de 31-jarige presentatrice Chantal Janzen, die schittert door haar frisse eigenheid, straks weer aan RTL wordt toegevoegd. In Hilversum wordt ze gezien als de nieuwe generatie presentatrices en mogelijk zelfs de opvolgster van Linda de Mol. Dat ze commercieel gaat is bijna wel zeker. Nieuwe programma-ideeën gaan bij de publieke omroep supertraag. Als je vandaag ergens over praat is de kans dat het in 2014 misschien van de grond komt aanwezig. Tenminste, als de zendercoördinator zijn fiat heeft gegeven. Erland Galjaard van RTL zou, beweren de wandelgangen, al heel ver zijn met Chantal. Hijzelf kon gisteren niet reageren.

Regisseur en tv-expert Bert van de Veer ziet, als dit fout afloopt, een uitstekende mogelijkheid voor Chantal Janzen bij de Vara: „Ze zou misschien de Madiwodovrijdagshow van Paul de Leeuw kunnen opvrolijken. Hij heeft al tijden de wens dat met Linda de Mol te doen. Dit zou een waardig alternatief zijn. Bovendien heeft Chantal heel veel humor en haar scherpte wordt haar door het publiek vergeven omdat ze het lieftallige uiterlijk heeft van een Dolly Dot.”

Tv-maker Paul Römer gelooft dat het goed zou zijn als Chantal Janzen een tijdje helemaal voor de tv zou kiezen, ook al triomfeert ze nu in de op haar lijf geschreven musical Petticoat en gaat ze volgend seizoen de musical Wicked doen: „Wij vinden het moeilijk met multitalenten om te gaan. En dat is ze. Ze zingt, danst, acteert, presenteert en ze is nog een prachtige vrouw ook. De Nederlandse buis wordt mooier door haar. Maar het is misschien een droom om te denken dat we haar helemaal aan de tv kunnen binden.”


SBS-directeur Eric van Stade kijkt met belangstelling naar de ontwikkelingen. „Chantal Janzen is een tv-vrouw met een magistrale uitstraling. Een prachtige presentatrice die voor vrouwelijke kijkers ook nog eens geen bedreiging vormt. En ze is supermuzikaal. Daar hou ik van bij presentatie, want daardoor gaat ze in een zeer aangenaam ritme praten. Het enige is dat we bij SBS nu al veel presentatrices hebben. Tooske, Nance, Ellemieke Vermolen en Marlayne Sahupala. En ik moet voor Chantal wel een programma hebben. Ik heb trouwens net een auditie bekeken voor een serie waarin Chantal acteert. En dat doet ze heel goed.”


De leemte die Chantal Janzen achterlaat wordt bij de AVRO niet direct ingevuld. „We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Onlangs is Art Rooijakkers nog toegevoegd aan ons team. Maar op dit moment zijn we niet actief bezig met zoeken.” De omroep laat weten verder niet op de afkondiging in te willen gaan.

Het wachten was op het persbericht van RTL. Chantal Janzen gaf slim nog geen commentaar: „We staan met Petticoat in het theater in Eindhoven. Daar ga ik zo naartoe. En ik ga nu nog even Barbapapa kijken met mijn zoontje James.”

zaterdag 12 februari 2011

Chantal Janzen zocht nieuwe uitdaging


Chantal Janzen is vetrokken bij de AVRO omdat ze er geen nieuwe uitdaging meer kreeg. De 31-jarige presentatrice is niet helemaal te spreken over de manier waarop de omroep de breuk dinsdag wereldkundig maakte.

"Het leek wel of ik veel geld had gevraagd of het programma Tussen Kunst en Kitsch wilde overnemen. Maar dat was helemaal niet aan de hand. Ik ben zelf weggegaan", zegt Chantal Janzen in De Telegraaf.

"Het gaat erom dat ik geen nieuwe uitdaging meer kreeg bij de AVRO", legt Chantal Janzen, die overigens niet kwaad is op de AVRO, uit.

De 31-jarige presentatrice Chantal Janzen is inmiddels in gesprek met een paar interessante zenders. "Het zou best kunnen dat ik binnen een paar dagen nieuws heb."

zondag 6 februari 2011

Chantal Janzen in de jury bij Op zoek naar Zorro


De recent vertrokken actrice/presentratice van de AVRO, die nu schittert in de muscial Pattycoat, zal komende zaterdag als gast jury aanschuiven bij het programma Op zoek naar Zorro. We hebben het natuurlijk over Multi talent Chantal Janzen. Met haar kennis en achtergrond voor musicals, zal Chantal Janzen prima uit de voeten kunnen tijdens de talentshow voor de hoofdrol van Zorro in de gelijknamige musical.
Opvallend is wel dat Chantal Janzen zojuist is vertrokken bij AVRO en naar RTL gaat. Misschien is dit nog een laatste klusje voor haar bij de AVRO. In ieder geval vinden we het hartstikke leuk dat Chantal Janzen komende zaterdag de jury komt versterken. Dan strijden nog vijf Zorro’s voor de hoofdrol.
Nu Brigitte Heitzer alterneert in Petticoat, kan Chantal Janzen zich ook even met andere dingen bezig houden. Woensdag overhandigde ze nog het eerste exemplaar van de cd van de musical Toon.
 
En vanavond zoekt ze mee naar Zorro als gastpannellid. In de kwartfinale van Op zoek naar Zorro zal niemand minder dan Chantal Janzen het Op Zoek naar Zorro panel versterken. "De jongens hebben stuk voor stuk prachtige stemmen maar het gaat om het totaalpakket.
 
Dus, hoe zijn de jongens als ze klaar zijn met hun nummer? Wat is hun algehele uitstraling en energie? Hoe praten ze erover in een interview? Dat moet allemaal kloppen. Het publiek moet immers een kaartje voor jou willen kopen, en je moet ze na afloop meer dan enthousiast naar huis kunnen sturen! Ik ben in ieder geval heel graag hun publiek zaterdag!"
Aanstaande zaterdag vindt er weer een ronde plaats van "Op zoek naar Zorro". In deze uitzending zal weer een kandidaat afvallen en gaat deze jacht naar Zorro verder met nog slecht 4 kandidaten. Chantal Janzen zal deel uitmaken van het panel van deze ronde.
De volgende nummers worden gezongen:
Opening : Mash up van Love don’t let me go/Can’t get you out of my head / Love fool
Opening Resultshow: I was made for loving you
Sing off : De winnaar krijgt de macht
En de eerste helft van de solo’s:
Mischa - Ladies choice
Ruud - Koning Flipper
Tommie - I don’t wanne miss a thing
Roman - On the wings of love
Dennis - Footloose
Deze nummers zijn door Erwin van Lambaart en Pia Douwes gekozen. Ook Willem Nijholt heeft nummers uitgezocht. Welke dit zijn, is nog niet bekend. Elke potentiële Zorro zal 2 solonummers zingen
Aanstaande zaterdag is Mathijs Pater gastpresentator tijdens "Op zoek naar Zorro Backstage! ". Samen met Soundos gaat hij de studio in en spreekt hij onder andere met de Zorro´s en gastpanellid Chantal Janzen. Wieneke Remmers en Eefje Thomassen zijn te gast!
Actrice, presentatrice en musicalster Chantal Janzen zal aanstaande zaterdag als gastjurylid optreden in ‘Op zoek naar Zorro’. Dat onthulde de 31-jarige blondine eerder deze week in de ‘Madiwodovrijdagshow’ van Paul de Leeuw.
Zelf schitterde Chantal Janzen eerder al in onder meer de musicals ‘Saturday night fever’, ‘Beauty and the beast’ en ‘Tarzan’. Momenteel staat ze nog op de planken met de speciaal voor haar geschreven musical ‘Petticoat’. Later dit jaar zal Chantal Janzen naast Jim Bakkum te zien zijn in ‘Wicked’, waarin ze de Goede heks van het Noorden speelt.
Ook muzikaal kan de musicalster haar steentje bijdragen aan het adviseren van de ‘wanna be’-Zorro’s. Niet alleen in haar musicals, maar ook in het AVRO-programma ‘Chantal@Avro.nl’ zong ze de sterren van de hemel. Daarnaast had ze nog een top tien-hit met het nummer ‘Vecht mee’, dat ze samen met rapper Yes-R eind 2008 zong ter ondersteuning van KWF Kankerbestrijding.
Extra saillant is natuurlijk dat Chantal Janzen uitgerekend eerder dit jaar na een dienstverband van drie jaar opstapte bij de AVRO, om voor eenzelfde periode te tekenen bij RTL 4. Vanaf 1 maart is ze officieel in dienst van de commerciële zender en dus zal het juryschap bij ‘Op zoek naar Zorro’ waarschijnlijk voorlopig haar laatste optreden in een AVRO-programma zijn.
Naast Chantal Janzen wordt de jury weer als vanouds gevormd door voorzitter Erwin van Lambaart, Pia Douwes en Wim Nijholt. Er zijn met Dennis de G., Mischa, Roman, Ruud en Tommie nog vijf potentiële Zorro’s over. Het publiek en de jury zullen de kandidaten deze week op maar liefst twee solo’s beoordelen. Onder andere nummers van Aerosmith en Frans Halsema zijn in geheel nieuwe versies te horen. Frits Sissing neemt opnieuw de rol van presentator op zich.

dinsdag 1 februari 2011

Carlo Boszhard aast op Chantal Janzen voor nieuwe comedy


Carlo Boszhard aast op Chantal Janzen voor nieuwe comedy serie!

Carlo Boszhard is blij met de komst van Chantal Janzen bij RTL 4. Hoewel voor het grote publiek nog volslagen onbekend is wat Chantal gaat doen, heeft Carlo wel een idee voor zijn oude tv-maatje.

Carlo zou Chantal Janzen graag in zijn te ontwikkelen comedy laten spelen, vertelt hij in de Madiwodovrijdagshow. “Ik wil heel graag een comedy doen. Chantal zit nu bij RTL, ik zou het ontzettend leuk vinden om met haar een comedy te doen.”

Carlo Boszhard vervolgt: “De comedy moet een beetje in de stijl van Allo Allo worden. Ik ben ontzettend van de vette humor. Ik hou niet van zo’n Vara-comedy. Die vind ik vrij truttig. Er zitten geen lekkere typeringen in. Het scoort wel goed, hoor.”

De presentator is momenteel aan het schrijven. Desgevraagd bevestigt hij dat er ook een rol is weggelegd voor Irene Moors. “Maar het ligt aan RTL of ze het nemen of dat we alleen De TV Kantine doen. Ik heb met Erland goed contact, hij wil wel luisteren. De TV Kantine gaat sowieso door, het liefst maken we tussendoor ook de comedy met Chantal Janzen.”

Carlo presenteerde in het verleden programma’s voor de Staatsloterij met Chantal Janzen. Ook ontmoetten ze elkaar bij de musicals Saturday Night Fever en Beauty & The Beast. Chantal maakte daarnaast meermalen haar opwachting voor De TV Kantine.