maandag 23 mei 2011

Chantal Janzen nieuwe RTL kijkcijferkoningin met De Jongens tegen de Meisjes: 1,6 miljoen kijkers

Chantal Janzen nieuwe RTL kijkcijferkoningin met De Jongens tegen de Meisjes: 1,6 miljoen kijkers
Na Linda de Mol heeft RTL weer een nieuwe kijkcijferkoningin: Chantal Janzen!
Het nieuwe tv-programma De Jongens tegen de Meisjes van Chantal Janzen en Tijl Beckand is zaterdagavond met 1.622.000 kijkers (madl: 32.0%) van start gegaan op RTL 4. Daarmee was de Talpa-productie veruit het best bekeken programma van de avond. Het gebeurt zelden dat een nieuw programma op de Nederlandse televisie zo goed van start gaat. Bedenker John de Mol zette eerder deze week nog in op een score van 1,2 miljoen kijkers. Maar Chantal Janzen wist John de Mol te verbazen met haar mooie kijkcijfers.
De terugkeer van Dit Was Het Nieuws als volledige programmaserie wist direct na De Jongens tegen de Meisjes van Chantal Janzen ook hoge kijkcijfers te behalen. Het satirische programma met Harm Edens was goed voor ruim 1,4 miljoen kijkers, goed voor een tweede plaats in de dagelijkse programma top 15.
RTL 4 houdt met de nieuwe programmering haar nummer één-positie vast op zaterdag. De afgelopen weken was de zender dankzij de combinatie Ik Hou Van Holland van Linda de Mol en Echt Waar steevast nummer één op deze uitzenddag.
Chantal Janzen kon niet slapen door kijkcijfers
Chantal Janzen was zo gespannen voor de kijkcijfers van haar RTL 4-programma De Jongens tegen de Meisjes, dat ze na de eerste uitzending op zaterdagavond geen oog heeft dichtgedaan. Dat zei de presentatrice zondag in Life 4 You. Vroeg op zondagochtend werd duidelijk dat Janzens tv-show een kijkcijferhit was met 1,6 miljoen kijkers. “Ik vond het heel eng. Je hebt een programma bij RTL en je wil het graag goed doen, je doet je best en je hoopt dat het goed uitpakt“, aldus Chantal Janzen.
Direct nadat de kijkcijfers gepubliceerd werden, kreeg Chantal Janzen een sms van RTL 4-baas Erland Galjaard. “Ik had een sms van Erland en dat ging over de kijkcijfers. Daarin zei hij dat hij het fantastisch vond en het ons gunde. Dat is heel lief en dat is insgelijks. Dat was om kwart voor acht ongeveer en toen ben ik nog een uurtje diep in slaap gevallen.”
Co-presentator Tijl Beckand is ook verheugd. “Ik heb Tijl nog niet gesproken, maar hij heeft me een hele lange sms gestuurd met dat hij het ontzettend leuk vind.“
Chantal Janzen heeft zich dus behoorlijk druk gemaakt over de kijkcijfers van haar nieuwe programma De jongens tegen de meisjes.
Zondagochtend bleek gelukkig voor Chantal Janzen dat ze zich voor niets druk had gemaakt; het programma dat ze samen met Tijl Beckand presenteert was met 1,6 miljoen kijkers het best bekeken van de zaterdagavond.
RTL 4-baas Erland Galjaard is dan ook bijzonder verheugd over de goede start van zijn nieuwe zaterdagcombinatie De Jongens tegen de Meisjes van Chantal Janzen en Dit Was Het Nieuws. “Ik vind het heel bijzonder en geweldig dat het opnieuw gelukt is om met een nieuwe programmering meteen de best bekeken programma’s te zijn op de zaterdagavond. Dat is vooral een groot compliment aan de makers en presentatoren van zowel De Jongens Tegen De Meisjes als Dit Was Het Nieuws“, zegt hij.
De Jongens tegen de Meisjes met Chantal Janzen en Tijl Beckand ging van start met 1,6 miljoen kijkers en een marktaandeel van 32 procent in de commerciële doelgroep Boodschappers 20-49 jaar. Dit Was Het Nieuws trok aansluitend 1,4 miljoen kijkers, goed voor een marktaandeel van 26,3 procent in dezelfde doelgroep. “Dat maakte beide shows de best bekeken programma’s van de hele avond.”
Op het tijdstip waar de 'oude' RTL kijkcijferkoningin Linda de Mol vorige week nog tweeënhalf miljoen kijkers scoorde met Ik Hou Van Holland, ging zaterdagavond de nieuwe RTL 4-show De Jongens Tegen De Meisjes met Chantal Janzen en Tijl Beckand van start. Dat het onhaalbaar is om deze cijfers te evenaren, weet ook bedenker van beide programma’s John de Mol. “Het is mooi weer en dat is slecht voor de kijkcijfers. Als ik 1,2 miljoen haal, spring ik een gat in de lucht“, verzekerde de 56- jarige mediatycoon vooraf.
Mediadeskundige Albert Verlinde dacht dan weer dat er veel druk op de ketel zat. “Ze zitten op het tijdstip van Ik Hou Van Holland(Linda de Mol) en dat is nogal wat. Het is een spelshow die er ook nog een beetje op lijkt natuurlijk, want het heeft dezelfde dynamiek met panels, opjutten en spelletjes doen. Het wordt dus spannend.”
In de eerste aflevering van de tv-show, waarin bekende dames en heren tegen elkaar strijden, was onder meer Winston Gerschtanowitz te gast. “De opnames waren leuk en heel eerlijk, moet ik bekennen. Er zijn soms pijnlijke privédingen die eerlijk beantwoord werden.”
De Jongens Tegen De Meisjes van presentatrice Chantal Janzen is ieder zaterdag om 20.35 uur te zien op RTL 4.

vrijdag 20 mei 2011

Carlo en Irene bij Chantal Janzen in eerste De Jongens tegen de Meisjes


Carlo en Irene bij Chantal Janzen in eerste De Jongens tegen de Meisjes.

Carlo Boszhard en Irene Moors maken zaterdag hun opwachting in het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen, De Jongens tegen de Meisjes op RTL 4.
 
Carlo neemt plaats in het team van Tijl Beckand, terwijl Irene het team van Chantal Janzen steunt. Dat heeft RTL laten weten. Naast Carlo en Irene, zullen er nog vier andere BN’ers te gast zijn in het programma. Bij de mannen zijn dat John van den Heuvel en Winston Gerschtanowitz en bij de vrouwen Kim-Lian van der Meij en Renate Verbaan.

Eigenlijk had RTL 4 voor de première-uitzending een andere aflevering gepland, met daarin onder meer Bastiaan en Tooske Ragas. Deze aflevering volgt nu op een later uitzendmoment.

In De Jongens Tegen De Meisjes gaan Chantal Janzen en Tijl, ieder met hun eigen team, de strijd der seksen met elkaar aan. De eerste uitzending is al deze zaterdag om 20.30 uur op RTL 4.

Mannen liegen vaker, maar vrouwen zijn er beter in en mannen denken in tegenstelling tot vrouwen vaak aan seks, maar nóg meer aan eten. Stellingen die centraal staan in de nieuwe zaterdagavondshow De Jongens Tegen De Meisjes, die vanaf zaterdag 21 mei bij RTL 4 te zien is. Chantal Janzen en Tijl Beckand gaan de strijd der seksen met elkaar aan.

In deze gezellige, humoristische spelshow staat de gedachte van het andere geslacht centraal. Elk team bestaat uit drie wekelijks wisselende BN’ers en elk team heeft één lid van een bekend Nederlands duo. Het duo bestaat altijd uit een man en een vrouw die tegen elkaar spelen. Chantal Janzen leidt het vrouwenteam en Tijl voert het mannenteam aan.

Tijdens de spellen die worden gespeeld, moeten de dames en heren zich inleven in de belevingswereld van het andere geslacht om er achter te komen hoeveel ze eigenlijk van elkaars planeetje weten.

In de eerste aflevering speelt Tijl dus samen met Carlo Boszhard, Winston Gerschtanowitz en John van den Heuvel tegen met meisjesteam bestaande uit Irene Moors, Renate Verbaan en Kim-Lian van der Meij aangevoerd door Chantal Janzen.
 
Uitzending De Jongens tegen de Meisjes met Chantal Janzen: wekelijks, vanaf zaterdag 21 mei, tussen 20.30 uur en 22.00 uur bij RTL 4.

woensdag 18 mei 2011

Chantal Janzen heeft spijt van hockey opmerking over Fatima Moreira de Melo


Chantal Janzen heeft spijt van hockey opmerking over Fatima Moreira de Melo.
 
Chantal Janzen (32) gooit haar lieve reputatie over boord. De aardige girl next door speelt straks Glinda in de Nederlandse versie van Broadwaykaskraker Wicked. „Ik zie er schattig uit maar ben een verwend nest en een pestkop”. Lieftallige Chantal zoekt sowieso de grenzen. In een tv-reclame laat ze nu zelfs een boer. „Dat doe ik in het echte leven ook. Ik ben gewoon mezelf.”

Chantal Janzen vertelt aan De Telegraaf: „Ik ben dan wel pittig, maar heb een klein hartje. Ik voel juist heel erg met mensen mee. Daarom ook heb ik zo’n spijt van mijn hockey opmerking destijds over Fatima Moreira de Melo. Als ik had geweten hoeveel spot zij daardoor over zich heen zou krijgen, had ik na haar zangoptreden nooit geroepen dat ze zo goed kan hockeyen. Laatst stapte ze in een cafeetje op me af en gaf me een hand. Dat vond ik heel stoer van haar. We hebben zand over de affaire gegooid. Dit is dus het laatste wat ik erover zeg.”

Chantal Janzen heeft na haar Broadwayreis gisteren een De Jongens tegen de Meisjes-episode opgenomen die haar nog lang zal heugen: „Met mijn ex Johnny de Mol. Ja, dat was wat. Ik kan alleen maar concluderen dat we destijds beiden nog niet goed wisten wat liefde is. We waren bij elkaar, gingen uit elkaar en toen, omdat we het niet gezellig vonden, weer bij elkaar. Maar ik heb pas toen ik Marco weer ontmoette beseft wat liefde echt betekent. Dat je dus soms ook niet aan werken kunt denken… Mijn zus en ik lagen als tieners trouwens al in katzwijm voor onze Limburgse dorpsgenoot, maar het leeftijdsverschil was toen te groot.” Schatert: „Inmiddels zijn Marco en ik even wijs!”

De populaire blondine is met haar Wicked-collega’s Jim Bakkum en Willemijn Verkaik (de groene Wicked-heks) op Broadway om de productie, die met omgerekend 1,4 miljoen euro per week het meeste geld in het musicalmekka ooit verdient, te zien. Chantal Janzen heeft haar handen vol. Ook de opnames van de zaterdagavondshow De Jongens tegen de Meisjes zijn begonnen en Petticoat loopt nog tot 24 juli. „En er is sprake van dat ik voor RTL4 de nieuwe Op zoek naar ga presenteren. Maar dat moeten we organisatorisch bekijken. Want dat valt samen met het begin van Wicked."

zondag 15 mei 2011

Actrice en presentatrice Chantal Janzen komt voor zichzelf op


Chantal Janzen heeft eindelijk geleerd om voor zichzelf op te komen. "Sommige mensen worden zo geboren, bij mij komt het pas op mijn 32e", zegt de populaire Nederlandse actrice en presentatrice.


Dat bleek onlangs weer toen Chantal Janzen een vergadering had met John de Mol, over haar nieuwe tv-show De Jongens tegen de Meisjes. "Vroeger had ik op alles ja en amen gezegd", geeft Janzen zaterdag toe in het AD.

"Ik durf nu te zeggen dat ik dat ene spel helemaal niets vind. Of voor te stellen dat we het beter zus en zo kunnen doen."

De Jongens tegen de Meisjes is vanaf volgende week te zien op RTL 4. In het programma neemt een team bestaande uit bekende dames, aangevoerd door Chantal Janzen, het op tegen een team bestaande uit bekende heren, aangevoerd door Tijl Beckand.

Chantal Janzen zegt dus niet langer ja en amen.

vrijdag 6 mei 2011

Chantal Janzen bijna mooiste Nederlandse moeder van 2011


Chantal Janzen bijna mooiste Nederlandse moeder van 2011

Uiteindelijk is topmodel Doutzen Kroes door radio 538 uitgeroepen tot lekkerste moeder van het jaar. De Hollands mooiste beviel begin dit jaar van haar eerste kindje, een zoon.

Op de tweede plaats eindigde mama Chantal Janzen. Doutzen bleef haar met 14 procent ruim voor. De stemmers vinden Maxima het minst aantrekkelijk; maar 3 procent vond haar de lekkerste. Vorig jaar won Fajah Lourens die nu gedegradeerd is naar de vierde plaats.

Hier de hele lijst:
Doutzen Kroes – 28%
Chantal Janzen – 14%
Quinty Trustfull – 12%
Fajah Lourens – 10%
Renate Verbaan – 8%
Anouk – 7%
Bridget Maasland – 7%
Sylvie van der Vaart – 7%
Georgina Verbaan – 4%
Maxima – 3%

Doutzen Kroes is nog geen 4 maanden moeder of ze is al verkozen tot meest sexy moeder van Nederland. Het topmodel, in januari bevallen van zoontje Phyllon Gorré, troefde in de 538 'M.I.L.F.'-verkiezing nummer 2 Chantal Janzen af.

Dj Ruud de Wild vond in de aanloop naar moederdag, komende zondag, het ideale excuus om opzoek te gaan naar de mooiste moeder onder de BN'ers.

Kroes liet naast Chantal Janzen (winnaar van de eerste editie in 2009) ook Quinty Trustfull, Fajah Lourens (de beste vorig jaar) en Renate Verbaan achter zich. Ook Prinses Maxima, Georgina Verbaan, Anouk, Sylvie van der Vaart en Bridget Maasland konden door de luisteraars gekozen worden.

Doutzen Kroes is verkozen tot de meest sexy moeder van 2011. Het 26-jarige topmodel wordt door luisteraars van Radio 538 gezien als heetste dame met kinderen. Fajah Lourens, die vorig jaar de verkiezing won, eindigt als vierde.

De radiozender gaat in aanloop naar Moederdag jaarlijks op zoek naar de lekkerste moeder van Nederland.

Chantal Janzen en Quinty Trustfull eindigen op de tweede en derde plaats. De top vijf wordt gecompleteerd door Renate Verbaan.

Doutzen Kroes werd in januari moeder van Phyllon Gorré. Het model trouwde in november in het geheim met dj Sunnery James.

Doutzen Kroes heeft de derde editie van de ‘538 Moeder verkiezing’ op haar naam geschreven. Het topmodel troefde daarmee Chantal Janzen, al winnaar in 2009, af.

Luisteraars van de zender brachten massaal hun stem uit. Het topmodel, dat recentelijk moeder is geworden, liet Chantal Janzen, Quinty Trustfull, Fajah Lourens en Renate Verbaan achter zich in de zoektocht naar de mooiste moeder van 2011.

In 2009 won Chantal Janzen, vorig jaar ging de eer naar Fajah Lourens. Onder de genomineerden zaten onder andere Prinses Maxima, Georgina Verbaan, Anouk, Sylvie van der Vaart en Bridget Maasland.