woensdag 27 juli 2011

Chantal Janzen in tranen na laatste voorstelling Petticoat


Chantal Janzen in tranen na laatste voorstelling Petticoat.
 
Chantal Janzen weet zeker dat ze het niet droog houdt en moet huilen na de laatste opvoering van haar musical Petticoat. De slotvoorstelling vindt plaats op 31 juli in Apeldoorn.

"Ik ga helemaal gestrekt op de vloer en ik denk dat ik dan heel erg moet huilen", voorspelt Chantal Janzen voor de camera van Novum Nieuws. De tranen zullen niet alleen vloeien van verdriet, maar ook vanwege opluchting. "Het is zwaar om zes, zeven keer in de week te presteren", legt ze uit. "Op een gegeven moment is je lijf gewoon heel moe, dus ik denk dat ik ook wel jank van moeheid."

Petticoat werd speciaal voor Chantal Janzen geschreven. De musical, over een meisje van het platteland dat het wil gaan maken in de grote stad, ging vorig jaar oktober in première. Ook toen hield ze het niet droog.

Overigens is Chantal Janzen nog niet van Petticoat af, want thuis wordt ze er nog dagelijks mee geconfronteerd. Haar 2-jarige zoontje James is namelijk een groot fan van de titelsong van de musical. "Als ik twee shows op zaterdag en twee op zondag heb gespeeld en ik kan Petticoat niet meer horen, dan hoor ik maandagochtend: mama, zingen", vertelt ze. "Dus ik denk dat Petticoat voorlopig niet uit mijn leven verdwijnt."

Chantal Janzen viert Petticoat succes op Pettiboat.

De hitmusical Petticoat was wegens het doorslaande succes van 20 tot en met 24 juli nog één keer te zien in Koninklijk Theater Carré.

En om dit te vieren gaat ging de cast van de succesvolle show lekker barbecueën op een wel hele speciale locatie. Chantal Janzen, Marjolijn Touw, Anne-Marie Jung, Kees Boot, Mike Weerts en Roon Staal genoten woensdag van een heerlijke BBQ op de Pettiboat. Ook enkele fans van de musical waren aanwezig.

Hoofdrolspeelster Chantal Janzen kan maar moeilijk afscheid nemen van haar glansrol: "Het is een rare gedachte dat dit mooie avontuur binnenkort zal eindigen. De komische maar ook de aangrijpende kanten van het verhaal zijn verslavend om te spelen en het zal erg lastig zijn om dit los te moeten laten. Kom dus vooral allemaal kijken, nu het nog kan!"

Petticoat met in de hoofdrol Chantal Janzen was dit jaargang met 300.000 bezoekers de meest succesvolle reizende musical.

zondag 24 juli 2011

Nederlandse mannen zien Chantal Janzen liefst in bikini of badpak

Nederlandse mannen zien Chantal Janzen liefst in bikini of badpak.

Uitslag ZomerEnquete: Chantal Janzen en Waylon favoriet in badkleding bij Nederlandse mannen en vrouwen.
Waylon en Chantal Janzen worden door de Nederlandse mannen en vrouwen het liefst gezien in badkleding.
Het maakt de Nederlandse man blijkbaar niet uit of Chantal Janzen een bikini of badpak draagt.
Dit blijkt uit de Nationale Zomerenquête, deze maand georganiseerd door NLtracks.
Aan de Nationale Zomerenquête werkten vierhonderd Nederlanders van alle leeftijdsgroepen mee. Het onderzoek onthult wat de favoriete zomerhit aller tijden is, welke bekende Nederlandse men het liefst in bikini of badpak ziet, met als winnares Chantal Janzen, wie de Nederlandse artiest is met het mooiste strandlijf en het antwoord op de vraag: wie betaalt er nog voor muziek?
Uit het onderzoek blijkt dat Sex On The Beach van T-Spoon de grootste vakantiehit van Nederlandse bodem is. Maar liefst 27% van de Nederlanders krijgt hiervan de zomer in zijn bol. Op een goede tweede plaats (20%) eindigt We're Going To Ibiza van The Vengaboys.
Waylon wordt dan graag gespot in z'n Speedo, op een onbewoond eiland aanspoelen doen Nederlandse vrouwen het liefst met Alain Clark. De mannen kunnen niet kiezen tussen Do en EliZe. De twee zangeressen eindigen op een gedeelde eerste plek voor een eilandavontuur.
Toch zijn er ook artiesten die Nederlanders liever niet tegenkomen op vakantie. Als meest irritante campingbuurman wordt Dries Roelvink genoemd. Van alle respondenten zou drie kwart zijn tentje niet naast hem op willen slaan. Als buurvrouw is Patty Brard het minst populair.
De artiest die Nederlanders het liefste volgen op vakantie is De Jeugd Van Tegenwoordig. Een overtuigende 53 procent zou de rapformatie graag in een vakantiesoap willen zien.
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders zelden of nooit voor muziek betalen. Slechts elf procent betaalt voor een album, download of stream.
Nederland wil Chantal Janzen in bikini of badpak en Waylon in zwembroek.
Als hij mag kiezen, ziet de Nederlandse man dus het liefst zangeres, presentatrice en musicalster Chantal Janzen in badkleding. De vrouwen kiezen massaal voor het zwembroeklijf van Waylon. Dit blijkt uit de Nationale Zomerenquête die deze maand werd uitgevoerd door muzieksite NLtracks.nl. Vierhonderd Nederlanders van alle leeftijdsgroepen hebben meegewerkt.
Het onderzoek onthult wat de favoriete zomerhit aller tijden is en wie de Nederlandse artiest(e) is met het mooiste strandlijf.
Chantal Janzen en Waylon in badkleding
Chantal Janzen en Waylon worden graag gezien in badkleding, zo blijkt uit het onderzoek.
Maar liefst één op de drie mannen noemt Chantal Janzen als de zangeres met de beste bikinilooks, meer dan enig andere artiest. De Nederlandse vrouw kiest massaal voor Waylon in badkleding. Bijna twee op de vijf vrouwen droomt vooral van deze zanger in zijn zwembroek.
Het onderzoek werd uitgevoerd in juni 2011 door NLtracks.nl in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, door middel van online vragenlijsten en straatinterviews. Overigens moet deze enquête niet verward worden met die van het mannenblad Playboy, waarin gevraagd wordt welke bekende Nederlandse vrouw men het liefst naakt voor het blootblad wil zien poseren.
Mannen zien Chantal Janzen liefst in bikini of badpak
De Nederlandse man ziet het liefst Chantal Janzen in badkleding. De vrouwen zien het liefst zanger Waylon in een spannende zwemslip.

maandag 18 juli 2011

Chantal Janzen in Weten zij veel!? herhaling deze zomer op AVRO

De openbare omroep AVRO herhaalt deze zomer de populaire quiz van presentatrice Chantal Janzen ‘Weten zij veel!?’.
 ‘Weten zij veel!?’ is een quiz waarin één kandidaat het opneemt tegen 5 uiteenlopende groepen uit onze samenleving.  
Chantal Janzen presenteerde deze quiz voor haar vorige werkgever de AVRO, het draait allemaal om parate kennis en vooral mensenkennis.

In de tweede reeks rekenden onder meer brandweervrouwen, kleine mensen, larpers, skaters, songfestivalfans, dispuutmeisjes, en sugermama's af met vooroordelen.
"De vooroordelen van dispuutmeisjes zijn denk ik bijvoorbeeld dat de Nederlandse horeca vakbond erg blij is met het feit dat ze bestaan."
"Hoe pinnen kleine mensen?"
"Larpers zijn wat mij betreft mensen die graag een beetje buiten de werkelijkheid leven"
In Weten Zij Veel!? komen alle vooroordelen aan bod, soms worden ze  bevestigd maar ook vaak ontkracht. Een kandidaat neemt het op tegen groepen van zes personen. Deze groep zal zijn uiterste doen om de over hen bestaande vooroordelen te deleten. Lukt het  de kandidaat om alle groepen te elimineren of gaat er een  groep met het prijzengeld naar huis?
De succesvolle AVRO-quiz Weten Zij Veel!? ging door het grote succes een tweede serie in.  AVRO en producent Eyeworks International produceerden de show. De quiz, die gepresenteerd werd door Chantal Janzen is een aanstekelijke mix van humor, vooroordelen, algemene én mensen kennis. ‘
’Verheug me erg op een nieuwe serie Weten Zij Veel!? We gaan in juni al opnemen en zijn nu druk op zoek naar nieuwe kandidaten en groepen mensen die willen afrekenen met vooroordelen’’ aldus Chantal Janzen. De AVRO zond de quiz in september 2010 uit op Nederland 3.
In Weten Zij Veel!? komen alle vooroordelen aan bod en worden deze soms bevestigd maar ook vaak ontkracht. Een kandidaat neemt het op tegen groepen van zes personen, van helderzienden tot hockeymeisjes, van varkensboeren tot clowns, van motorcrossers tot fotomodellen. Iedere groep bestaat uit zes deelnemers die hun uiterste best zullen doen om de over hen bestaande vooroordelen te deleten. Lukt het  de kandidaat om alle groepen te elimineren of gaat er een  groep met het prijzengeld naar huis?
Na het succes van stapte Weten zij veel!? Chantal Janzen over van de AVRO naar RTL.
Chantal Janzen heeft een contract getekend bij RTL Nederland. Na het succes van de spelshow De Jongens tegen de Meisjes treedt ze definitief in dienst bij de omroep.
Niet alleen met haar televisiewerk heeft Chantal Janzen het razend druk. Haar agenda wordt ook voor een belangrijk deel bepaald door haar rollen in musicals.
Zo is Chantal Janzen op dit moment te zien in de musical Petticoat en gaat ze in het najaar spelen in de musical Wicked. Daarnaast heeft Chantal Janzen het druk met haar gezin. Met haar partner Marco Geeratz kreeg ze in 2009 een zoon, James.
Niet zo gek dus dat RTL Chantal Janzen een contract heeft aangeboden voor televisiewerk: zo'n talent wil je natuurlijk vasthouden. Helemaal na het succes van het door haar gepresenteerde kijkcijferkanon De Jongens tegen de Meisjes.
En wellicht wil RTL voorkomen dat Chantal Janzen weer teruggaat naar de AVRO. Chantal Janzen presenteerde voor RTL in het verleden al eens Idols, samen met Martijn Krabbe.
Chantal Janzen laat Erland het met Joop uitvechten
Haar transfer naar RTL werd in januari al bekendgemaakt maar onlangs tekende Chantal Janzen pas haar 3-jarige presentatiecontract bij de zender.
Dat terwijl haar eerste hitshow al is uitgezonden: De Jongens tegen de Meisjes, waarvan in seizoen 2011/12 een nieuwe reeks komt. Ook zal ze dan Sunday Night Live presenteren, de officieuze opvolger van Avro’s Op Zoek Naar… Dat het champagnemoment bij het zetten van de krabbel zo lang op zich heeft laten wachten, had te maken met de kleine lettertjes.
“Ik heb nu twee voltijdbanen”, vertelt Chantal Janzen aan de camera’s van RTL Boulevard. “Ik zeg nu tegen Erland of Joop: ‘Bel Erland maar, ik heb er niks mee te maken’. Dan gaan ze het samen uitvechten, dus dat is heel leuk.”
Chantal Janzen zelf stelt erg flexibel te zijn. “Ik vond zelf dat ik niet zo moeilijk was, maar dat is blijkbaar toch anders. Zo gaat dat, maar zakelijke dingen moet je goed op papier zetten.”
Zenderbaas Erland Galjaard roemt de talenten van zijn nieuwste aanwinst Chantal Janzen. “Los van het feit dat ze nog erg jong is, is ze al heel ervaren. Haar grote kracht is haar diversiteit, ze kan zo veel dingen al zo goed.”
Het zaterdagavondprogramma De Jongens Tegen De Meisjes, dat gepresenteerd wordt door Chantal Janzen en Tijl Beckand, was direct een kijkcijferhit.
In totaal stemden 1.473.000 kijkers op het RLT-programma van Chantal Janzen en Tijl af. Alleen het 8 uur journaal scoorde beter in de kijkcijfer top 25, meldt Stichting Kijkonderzoek.
De Jongens Tegen De Meisjes goed blijft super goed scoren in de top 25. Op het hoogtepunt keken er maar liefst 1.857.000 mensen naar de show.
In het programma van De Jongens Tegen De Meisjes Chantal Janzen strijden twee teams tegen elkaar, één met bekende mannen en één met bekende vrouwen. Dit concept was al eerder te zien bij Talpa onder de naam M/V met Linda de Mol en Beau van Erven Dorens.