dinsdag 11 september 2012

Gordon wil X Factor presenteren met Chantal Janzen


Gordon wil X Factor presenteren met Chantal Janzen

Gordon wil samen met Chantal Janzen X Factor gaan presenteren. Dat vertelt de entertainer maandag in De Telegraaf. Waarschijnlijk worden Martijn Krabbé en Wendy van Dijk vanwege een drukke agenda van de talentenjacht afgehaald. “Het zou een idee kunnen zijn om dat door Chantal en mij te laten doen. Dan zullen X Factor en The Voice ook nog meer van elkaar gaan verschillen. En op de voor mij gereserveerde jurystoel kunnen ze dan Gerard Joling zetten“, zo laat Gordon weten.

Het lijkt Gordon geweldig om op die manier weer met Joling herenigd te worden. “Dat kan ook want hij heeft nu een contract per project bij SBS. Wordt vast super tv. Want hoewel ik me als presentator nergens mee mag bemoeien, kan ik me niet bedwingen wel af en toe mijn mening te laten doorsijpelen bij Beat the Best. Heeft de kijker als extraatje ook Geer en Goor weer over de vloer.”

Gordon vindt nog steeds dat Martijn en Wendy iets te veel shows samen doen. “Wendy en Martijn presenteren straks The Voice, The Voice Kids en daarna zouden ze ook weer de X Factor gaan doen. Misschien kan dat te veel worden, een overdosis op tv.”

Tijdens de opnames van hun nieuwe show Beat the Best, ontdekten Gordon en Chantal Janzen goed door een deur te kunnen. “We hebben allebei geaarzeld voor we ’ja’ zeiden tegen Beat the Best, ook omdat we onderling een soort competitie vreesden van wie dan wel het leukste was. Maar die strijd is er dus absoluut niet. We zijn beiden ad rem en we verbazen ons over elkaars intelligentie. We brengen de lol in elkaar boven.”

Producent John de Mol denkt een sterk tv-duo te hebben gevonden. “Waar normaal het presentatiemoment van een nieuwe act het minst spannende moment is in zo’n spektakelshow, is dat nu vaak een nieuw hilarisch hoogtepuntje. Ze zijn een ontdekking samen.”

De winnaar van de nieuwe RTL 4-show Beat the Best krijgt geen gegarandeerd optreden of een platencontract als prijs, maar de geldsom van 50.000 euro. Dat heeft het station vrijdag gemeld. In het door Gordon bedachte programma, dat hij met Chantal Janzen presenteert, strijden topacts van over de hele wereld voor een finaleplek in het Amsterdamse theater Carré. “De inzet: een mooi geldbedrag van 50.000 euro. Maar bovenal de mogelijkheid om te zeggen: ‘I Beat the Best’“, aldus RTL.

Per aflevering strijden negen acts, verdeeld over drie categorieën, voor een rechtstreekse plek in de finale. Elke categorie heeft haar eigen jurylid: Jeroen van Koningsbrugge beoordeelt de categorie variété, Angela Groothuizen muziek en Timor Steffens dans.

De juryleden bepalen na elk optreden of de act de beste was in hun categorie, en plaats mag nemen in de hot seat. “Na elke performance rijst dan ook bij de deelnemer(s) de vraag: Heb ik de concurrent van de hot seat gestoten?“, legt RTL uit.

Aan het eind van elke aflevering zijn er dus drie halve finalisten: per categorie één. Het studiopubliek bepaalt vervolgens welke van deze drie top acts doorgaat naar de finale in Carré. Daar komen alle winnaars samen voor een laatste strijd.