dinsdag 7 april 2009

De carrière van Chantal Janzen

Chantal Janzen wordt al jaren gezien als één van de mooiste bekende vrouwen van Nederland. Naast mooi zijn heeft ze zich inmiddels beziggehouden met verschillende takken van entertainment, zoals musicals, films en tegenwoordig ook televisie.

Chantal Janzen gaf haar carrière vorm door te gaan studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze zich voornamelijk bezighield met dans, acteren, spel en zang.

Musicals
Al snel wist de in 1979 in Limburg geboren Chantal Janzen enkele rollen in musicals te verwerven. Zo speelde ze in creaties als 42nd Street, Saturday Night Fever, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?, Crazy for You, Beauty and the Beast en Tarzan.

Films

Vanaf 2002 begon Chantal Janzen zich ook bezig te houden met zowel het grote als het kleine scherm. Zo verscheen ze in de film Volle Maan, een soort Costa remake waarin ze de vriendin van hoofdpersoon Cas Jansen speelde.

Niet veel later kwamen rollen in Loverboy en Pista!, gevolgd door verschijningen in Fighting Fish, Feestje en De Dominee in 2004. In die laatste film gaat Chantal Janzen voor het eerst volledig naakt in een vrij heftige seks scene.

Nog meer grensoverschrijdend is de gastrol als 'Scandinavische pornoster' die ze krijgt in de Amerikaans film uit 2005, Deuce Bigalow II: European Gigolo.
Hiermee geeft ze aan haar imago van ideale schoondochter definitief een heel andere draai.

Televisie
Sindsdien speelde Chantal Janzen in films als Kicks en Alles is liefde, terwijl ze zich vooral richtte op haar andere activiteiten. Naast tijdelijke rollen in meerdere TV-series, nam ze de presentatie van programma's als Idols III, Ranking the Stars en de Staatsloterij Live show op zich.

In 2008 kreeg ze van de AVRO de kans het Televizier-Ring Gala te presenteren. Dit deed zij op ontspannen en professionele wijze, waarmee ze zowel het publiek in de zaal als thuis wist te vermaken.

Accent
Als geboren Limburgse (Tegelen, in de buurt van Venlo) heeft Chantal Janzen van nature een Limburgs accent. Dit heeft ze voor haar werk af weten te leren, en in films als Volle Maan mat ze zich zelfs een Twents accent aan.

Zwanger
In augustus 2008 maakte Chantal Janzen bekend zwanger te zijn van haar vriend Marco, wiens achternaam uit de publiciteit wordt gehouden. Hoewel er in oktober geruchten opdoken over een eventuele tweeling, werd dit door Chantal zelf direct ontkend.

1 opmerking:

  1. Ik wil wel door haar gemasseerd worden. WAT EEN MOOIE VROUW!!!

    BeantwoordenVerwijderen