vrijdag 20 november 2009

Chantal Janzen in Disney's Musical Sing-a-Long


Theater De Lampegiet was woensdag even omgetoverd tot een Veense versie van Disneyland. Chantal Janzen, Jamai Loman, Stanley Burleson en Casey Fransisco brachten met Disney's Musical Sing-a-Long de wereld van Tarzan, Pocahontas, Enchanted, Belle & het Beest en de Kleine Zeemeermin tot leven.

Vanaf de allereerste minuut zat de stemming er in, bij het openingsnummer waarin het bekende 'He Ho He Ho' uit Sneeuwwitje verwerkt was, gingen meteen de handen op elkaar. En waren het niet de liedjes door voor een echte Disney-stemming zorgden, dan was het wel het decor.

Zo veranderde het podium tijdens 'Diep in de zee' (Kleine Zeemeermin) ook even in een heus aquarium, waarbij het live orkest ook nog eens uitgedost werd met duikbril en snorkel.

Het zal overigens niet vaak gebeuren dat zeeheks Ursula sympathie afdwingt dat, maar het lukte Casey Fransisco wonderwel. Haar versie van 'Kommer en Kwel' werd, zoals alle nummers, met een groot applaus beloond.

Overigens betrok het kwartet ook het publiek bij de show. Zo mochten twee meiden al eens een nummer zingen met Stanley Burleson, maar het was pas echt raak toen voor het nummer 'Supercalifragilisticexpialidocious' waarbij een vader het podium op mocht komen om dat eens te spellen.

En dacht pa, met in zijn kielzog zijn kinderen, er daarna vanaf te zijn dan had hij het mis. Het drietal vervulde meteen na de pauze ook nog eens een rol in 'Hakuna Matata'.

In het tweede deel van de voorstelling was de rol voor het publiek sowieso groter. Voor de pauze werden veel nummers gebracht, die weliswaar tot meezingen uitnodigden maar waarbij boven het podium niet altijd de tekst mee liep.

Dus zat je als toehoorder een beetje 'alleen' zachtjes mee te zingen. Na de pauze, met nummers als 'Hakuna Matata', 'You'll be in my heart', 'Colors of the wind' en 'A whole new world', mochten de buren (zoals het publiek door Chantal Janzen genoemd werd) ook volop meezingen en daar werd ook massaal gehoor aan gegeven.

Wat volgde was een Disney Songfestival, waarin Chantal Janzen, Loman, Burleson en Fransisco allen een solonummer vertolkten. Jamai Loman kreeg met 'Mensenkind' uit Tarzan de handen op elkaar, de monden gingen open en de stoelen werden voor even de stoelen gelaten.

Toch ging de overwinning in het Songfestival niet naar hem, maar naar Casey Fransisco. Haar prachtige ballad 'Reflections' (Mulan) scoorde 'net' iets beter. Daarom mocht zij 'kiezen' met welk Disney-thema de show werd afgesloten.

Het werd High School Musical. Na 'We're in this together' knalde de confetti de zaal in. Het paste er ook helemaal bij, het was echt een Disney-feestje waarbij zelfs de volwassenen na afloop zin hadden om alle Disneyfilms weer uit de kast te halen om nog even langer in die gezellige, vrolijke, soms ontroerende Disneywereld te verblijven. Kortom, een groot feest met Chantal Janzen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten