woensdag 4 november 2009

Chantal Janzen eerste uitzending kennisquiz 'Weten zij veel!?'


Iedereen heeft vooroordelen over bepaalde groepen mensen: 'Hockeyers zijn elitaire kakkers', 'iedereen die in een bibliotheek werkt, is saai' en 'hoogblonde meisjes hebben waarschijnlijk weinig verstand'.

Maar klopt dat ook? De pientere én platinablonde Chantal Janzen (30) neemt al deze clichés en stereotypen onder de loep in de nieuwe kennisquiz Weten zij veel!?

Algemene kennis
Iedere aflevering test één kandidaat zijn algemene kennis tegen zes zeer uiteenlopende groepen, vanavond onder anderen sexy 'babes', corpsballen en eigenaren van een zonnestudio.

Strategisch
De kandidaat mag bij elke vraag kiezen tegen welke groep hij of zij het opneemt en maakt kans om met de jackpot naar huis te gaan. Maar om die te kunnen winnen, moet je strategisch omspringen met je vooroordelen.

Want wie stel je welke vraag? Wat weet een babe waar een bal geen benul van heeft?

Chantal Janzen gaat voor de Avro de nieuwe spelshow Weten Zij Veel presenteren. Dat meldde een woordvoerster van de omroep woensdag. Weten Zij Veel wordt uitgezonden vanaf 23 oktober op Nederland 3. In het spel neemt één kandidaat het op tegen zes groepen, van makelaars tot hockeymeisjes, van varkensboeren tot vrouwelijke tandartsen en van corpsballen tot gothics. Iedere groep bestaat uit zes deelnemers die proberen clichébeelden over zichzelf te ontkrachten. Met het spel is een geldbedrag te winnen.

'Weten Zij Veel' is een nieuwe Avro-gameshow die wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en die vanaf 23 oktober te zien is op Nederland 3. In het spel neemt één kandidaat het op tegen zes groepen, van makelaars tot hockeymeisjes, van varkensboeren tot vrouwelijke tandartsen, van motorcrossers tot gothics.

Iedere groep bestaat uit zes deelnemers die hun uiterste best zullen doen om de over hen bestaande vooroordelen te ontkrachten. Lukt het de kandidaat om alle groepen te elimineren of gaat de groep met het prijzengeld van maximaal 13.000 euro naar huis?

De eerste uitzending van de nieuwe quiz Weten zij veel? op Nederland 3 met Chantal Janzen begon met 474.000 kijkers.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten