maandag 22 februari 2010

Chantal Janzen in nieuwe musical Petticoat


Musicalster Chantal Janzen zal dit jaar te zien zijn in de nieuwe musical Petticoat.
De musicals Wicked en Billy Elliot volgen Mary Poppins op in het Circustheater in Scheveningen. Zorro wordt het volgende theaterseizoen een reizende voorstelling.

Chantal Janzen reist met de nieuwe musical Petticoat langs de Nederlandse theaters. Simone Kleinsma en Tineke Schouten ontwikkelen voor het komende seizoen nieuwe personalityshows.

Dit maakte Joop van den Ende Theaterproducties maandag bekend. De musicalproducent ontvouwde de toekomstplannen in de Theaterfabriek in Amsterdam.

Het Beatrix Theater in Utrecht huisvest volgend theaterseizoen de Queenmusical We Will Rock You, met de muziek van Queen. Daarna staan de producties Sister Act en Jersey Boys op de planken in Utrecht.

Stage Entertainment heeft in Amsterdam haar meerjarenplan gepresenteerd. Een van de nieuwe musicals die Nederland binnen een paar jaar mogen verwachten, is Billy Elliot. Ook musicalster Chantal Janzen komt in de plannen voor.

In de Theaterfabriek in Amsterdam ontvouwde Joop van den Ende het meerjarenplan 2010-2013 van zijn Stage Entertainment.

Na Mary Poppins, dat op 11 april in première gaat, zal het Circustheater Schevingen plaats bieden aan achtereenvolgens Wicked en Billy Elliot.

In het Beatrix Theater zal na We Will Rock You eerst Sister Act spelen, gevolgd door Jersey Boys.

De komende reizende producties van Van den Ende zijn het oorspronkelijke Petticoat, met Chantal Janzen en Freek Bartels en Zorro, naar het boek van Isabel Allende op muziek van The Gypsy Kings. Voor de seizoenen daarna denkt de producent aan titels als Singing in the rain, Miss Saigon en De klokkenluider van Notre Dame.

Tenslotte gaat Joop van den Ende Theaterproducties ten minste drie jaar lang samenwerken met het Amsterdamse M-Lab. In het M-Lab komen beroemde producties als, Spring Awakening, Next to Normal en Gypsy.

Joop van den Ende Theaterproducties maakte in de Theaterfabriek in Amsterdam haar toekomstplannen bekend. Het theaterbedrijf wil een volgende stap zetten in de ontwikkeling van de podiumkunstvorm musical in Nederland. Het goede nieuws in deze presentatie is vooral dat de hitmusicals Wicked en Billy Elliot naar Nederland worden gehaald!

De producent presenteerde de programmering voor de komende seizoenen waarin zowel plaats is voor grote internationale hitproducties, klein artistiek werk, klassiekers van het wereldrepertoire als eigen oorspronkelijke producties. Joop van den Ende Theaterproducties wil hiermee creatives en uitvoerende artiesten volop kansen en mogelijkheden bieden zich verder te ontwikkelen. Daarnaast wil het theaterbedrijf het Nederlandse publiek een rijk palet aan kwaliteitsmuziektheater presenteren.

In aanwezigheid van de medewerkers, directies van vele theaters en vertegenwoordigers van opleidingsinstituten werden onder andere de visie en de inhoudelijke keuzes voor de komende jaren bekend gemaakt. Zo tekende Erwin van Lambaart, algemeen directeur en producent van Joop van den Ende Theaterproducties met Koen van Dijk, artistiek leider van het M-Lab, een driejarige samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking houdt onder meer in dat de productie Urinetown op tournee gaat langs verschillende theaters en er een aantal kleine artistieke producties zoals Spring Awakenings en Next To Normal in het M-Lab zullen worden geproduceerd.

Voor het theaterseizoen 2009/2010 waren hieraan voorafgaand de producties Mary Poppins (Circustheater), We Will Rock You (Beatrix Theater), de nieuwe oorspronkelijke productie Petticoat (Nationale Tour) met Chantal Janzen, La Cage Aux Folles (Openingsvoorstelling DeLaMar) en nieuwe personality shows van Simone Kleinsma en Tineke Schouten bekend gemaakt. Naast de uit de samenwerking met het M-Lab voortkomende Urinetown maakte Erwin van Lambaart vandaag verder bekend dat Zorro, naar het boek van Isabel Allende en op muziek van de Gipsy Kings, de nieuwe reismusical voor volgend theaterseizoen wordt.

Het is nog niet bekend wanneer Chantal Janzen met Petticoat de Nedelandse zalen langs gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten