maandag 18 juli 2011

Chantal Janzen in Weten zij veel!? herhaling deze zomer op AVRO

De openbare omroep AVRO herhaalt deze zomer de populaire quiz van presentatrice Chantal Janzen ‘Weten zij veel!?’.
 ‘Weten zij veel!?’ is een quiz waarin één kandidaat het opneemt tegen 5 uiteenlopende groepen uit onze samenleving.  
Chantal Janzen presenteerde deze quiz voor haar vorige werkgever de AVRO, het draait allemaal om parate kennis en vooral mensenkennis.

In de tweede reeks rekenden onder meer brandweervrouwen, kleine mensen, larpers, skaters, songfestivalfans, dispuutmeisjes, en sugermama's af met vooroordelen.
"De vooroordelen van dispuutmeisjes zijn denk ik bijvoorbeeld dat de Nederlandse horeca vakbond erg blij is met het feit dat ze bestaan."
"Hoe pinnen kleine mensen?"
"Larpers zijn wat mij betreft mensen die graag een beetje buiten de werkelijkheid leven"
In Weten Zij Veel!? komen alle vooroordelen aan bod, soms worden ze  bevestigd maar ook vaak ontkracht. Een kandidaat neemt het op tegen groepen van zes personen. Deze groep zal zijn uiterste doen om de over hen bestaande vooroordelen te deleten. Lukt het  de kandidaat om alle groepen te elimineren of gaat er een  groep met het prijzengeld naar huis?
De succesvolle AVRO-quiz Weten Zij Veel!? ging door het grote succes een tweede serie in.  AVRO en producent Eyeworks International produceerden de show. De quiz, die gepresenteerd werd door Chantal Janzen is een aanstekelijke mix van humor, vooroordelen, algemene én mensen kennis. ‘
’Verheug me erg op een nieuwe serie Weten Zij Veel!? We gaan in juni al opnemen en zijn nu druk op zoek naar nieuwe kandidaten en groepen mensen die willen afrekenen met vooroordelen’’ aldus Chantal Janzen. De AVRO zond de quiz in september 2010 uit op Nederland 3.
In Weten Zij Veel!? komen alle vooroordelen aan bod en worden deze soms bevestigd maar ook vaak ontkracht. Een kandidaat neemt het op tegen groepen van zes personen, van helderzienden tot hockeymeisjes, van varkensboeren tot clowns, van motorcrossers tot fotomodellen. Iedere groep bestaat uit zes deelnemers die hun uiterste best zullen doen om de over hen bestaande vooroordelen te deleten. Lukt het  de kandidaat om alle groepen te elimineren of gaat er een  groep met het prijzengeld naar huis?
Na het succes van stapte Weten zij veel!? Chantal Janzen over van de AVRO naar RTL.
Chantal Janzen heeft een contract getekend bij RTL Nederland. Na het succes van de spelshow De Jongens tegen de Meisjes treedt ze definitief in dienst bij de omroep.
Niet alleen met haar televisiewerk heeft Chantal Janzen het razend druk. Haar agenda wordt ook voor een belangrijk deel bepaald door haar rollen in musicals.
Zo is Chantal Janzen op dit moment te zien in de musical Petticoat en gaat ze in het najaar spelen in de musical Wicked. Daarnaast heeft Chantal Janzen het druk met haar gezin. Met haar partner Marco Geeratz kreeg ze in 2009 een zoon, James.
Niet zo gek dus dat RTL Chantal Janzen een contract heeft aangeboden voor televisiewerk: zo'n talent wil je natuurlijk vasthouden. Helemaal na het succes van het door haar gepresenteerde kijkcijferkanon De Jongens tegen de Meisjes.
En wellicht wil RTL voorkomen dat Chantal Janzen weer teruggaat naar de AVRO. Chantal Janzen presenteerde voor RTL in het verleden al eens Idols, samen met Martijn Krabbe.
Chantal Janzen laat Erland het met Joop uitvechten
Haar transfer naar RTL werd in januari al bekendgemaakt maar onlangs tekende Chantal Janzen pas haar 3-jarige presentatiecontract bij de zender.
Dat terwijl haar eerste hitshow al is uitgezonden: De Jongens tegen de Meisjes, waarvan in seizoen 2011/12 een nieuwe reeks komt. Ook zal ze dan Sunday Night Live presenteren, de officieuze opvolger van Avro’s Op Zoek Naar… Dat het champagnemoment bij het zetten van de krabbel zo lang op zich heeft laten wachten, had te maken met de kleine lettertjes.
“Ik heb nu twee voltijdbanen”, vertelt Chantal Janzen aan de camera’s van RTL Boulevard. “Ik zeg nu tegen Erland of Joop: ‘Bel Erland maar, ik heb er niks mee te maken’. Dan gaan ze het samen uitvechten, dus dat is heel leuk.”
Chantal Janzen zelf stelt erg flexibel te zijn. “Ik vond zelf dat ik niet zo moeilijk was, maar dat is blijkbaar toch anders. Zo gaat dat, maar zakelijke dingen moet je goed op papier zetten.”
Zenderbaas Erland Galjaard roemt de talenten van zijn nieuwste aanwinst Chantal Janzen. “Los van het feit dat ze nog erg jong is, is ze al heel ervaren. Haar grote kracht is haar diversiteit, ze kan zo veel dingen al zo goed.”
Het zaterdagavondprogramma De Jongens Tegen De Meisjes, dat gepresenteerd wordt door Chantal Janzen en Tijl Beckand, was direct een kijkcijferhit.
In totaal stemden 1.473.000 kijkers op het RLT-programma van Chantal Janzen en Tijl af. Alleen het 8 uur journaal scoorde beter in de kijkcijfer top 25, meldt Stichting Kijkonderzoek.
De Jongens Tegen De Meisjes goed blijft super goed scoren in de top 25. Op het hoogtepunt keken er maar liefst 1.857.000 mensen naar de show.
In het programma van De Jongens Tegen De Meisjes Chantal Janzen strijden twee teams tegen elkaar, één met bekende mannen en één met bekende vrouwen. Dit concept was al eerder te zien bij Talpa onder de naam M/V met Linda de Mol en Beau van Erven Dorens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten