vrijdag 27 juni 2014

Chantal Janzen in Alles Mag Op Vrijdag


Chantal Janzen in Alles Mag Op Vrijdag

Koffietijd'-presentatrices Quinty Trustfull en Pernille La Lau gaan onder leiding van Gordon de strijd aan met Gerard Jolings team, met daarin 'Divorce'-acteurs Chantal Janzen en Dirk Zeelenberg.

Komische spelshow waarin Gordon, Jandino Asporaat en Gerard Joling alles op z'n kop zetten, figuurlijk en soms letterlijk. Twee teams van wekelijks wisselende BN'ers nemen het, samen met hun teamcaptains Gordon en Gerard, tegen elkaar op. Presentator Jandino probeert orde te scheppen in de vrolijke chaos door alles in goede banen te leiden. Er wordt geïmproviseerd, uitgebeeld en gedanst en dat allemaal zonder gêne, want alles kan en mag op vrijdagavond.

Alles mag op vrijdag is een Nederlandse versie van een oorspronkelijk Frans komisch spelprogramma. Hierin strijden Gordon Heuckeroth en Gerard Joling met ieder twee gasten in humoristische spellen. Het programma staat onder leiding van presentator Jandino Asporaat.

Spellen Alles Mag Op Vrijdag

Fotomime
    In deze ronde staat een speler tegenover zijn teamgenoten achter wie een foto te zien is. Hij moet deze uitbeelden. Als zijn teamgenoten het uitgebeelde raden, wisselt de beurt en moet een ander teamlid een foto uitbeelden. Het is de bedoeling zoveel mogelijk foto's te raden binnen een beperkte tijdslimiet.

De Schuine Scene
    In deze ronde spelen de teams een scene in een decor dat 22,5 graden schuin staat hierdoor wordt het moelijker om te lopen en maken de spelers regelmatig enorme vallen aan het einde van de avond kiest het publiek in de studio welke scene het leukst was

De Dirigent
    In deze ronde zitten de twee gastspelers naar het publiek toe en krijgt het hele publiek een kazoe,de bedoeling is dat de team captain het publiek zo probeert te digereren dat zijn team genoten het bekende nummer proberen te raden .

Uit de Hoogte
    In deze ronde wordt er hints gespeeld en moet er 3 spreekwoorden geraden worden maar de gast speler die het uit moet beelden zit in een tuigje en wordt per goed geraden spreekwoord hoger de studio in gehesen .
Lichaamstaal
    In deze ronde moeten de twee gastspelers een woord spellen door op de grond de letters proberen te vormen elke keer dat er een letter ligt word er van boven af een foto gemaakt.

Daar teken ik voor
    is gewoon een ronden pictionary

Danswoorden
    is een ronden waarin een van de gast spelers met een danser of danseres moet dansen en een woord omschrijven zonder het woord of een deel daar van te zeggen.
schimmenspel
    is een ronden waarin een van de gast spelers met de team captain een film uitbeelden met elkaar en voorwerpen achter een groot wit scherm met licht er op waardoor je alleen schaduwen ziet

Afleveringen

Alles mag op vrijdag wordt uitgezonden vanaf 25 april tot 6 juni 2014 . Het programma wordt elke vrijdagavond uitgezonden van 21.30 tot 22.30 uur.
Gasten
Nr. Uitzenddatum Team BN'ers Kijkcijfers
1 25 april 2014 Team Gordon Ferry Doedens Ruud Feltkamp 1.557.000 kijkers
Team Gerard Dennis Weening Klaas van der Eerden
2 2 mei 2014 Team Gordon Jamai Loman Ruben van der Meer 1.482.000 kijkers
Team Gerard Danny de Munk Froukje de Both
3 9 mei 2014 Team Gordon Tygo Gernandt Sanne Vogel 1.484.000 kijkers
Team Gerard Dennis van der Geest Edith Bosch
4 16 mei 2014 Team Gordon Fred van Leer Anouk Smulders 1.282.000 kijkers
Team Gerard Jan Smit Charly Luske
5 23 mei 2014 Team Gordon Manon Meijers Thijs Willekes 1.296.000 kijkers
Team Gerard Irene Moors Jeroen van der Boom
6 30 mei 2014 Team Gordon Quinty Trustfull Pernille La Lau 1.374.000 kijkers
Team Gerard Chantal Janzen Dirk Zeelenberg
7 6 juni 2014 Team Gordon Patty Brard Jim Bakkum 1.071.000 kijkers
Team Gerard Patricia Paay Roué Verveer

Gordon - Gerard (2-5)

Kijkcijfers: Alles Mag op Vrijdag blijft best bekeken op prime time

De amusementsshow met Gerard Joling, Gordon en Jandino blijft het maar goed doen. Deze vrijdag trokken de heren 1,4 miljoen kijkers.

Je zou denken dat een schuine muur waar iedereen de hele tijd afglijdt na een paar weken gaat vervelen, maar de kijkers krijgen geen genoeg van het geglij en geval. Dit keer waren Koffietijd-presentatrices Quinty Trustfull en Pernille La Lau en musicalster Chantal Janzen te gast.

RTL Late Night

Het best bekeken programma van de avond was Goede Tijden Slechte Tijden (1,5 miljoen), gevolgd door Journaal van Acht uur (1,4 miljoen) en de herhaling van Flikken Maastricht (1,2 miljoen). RTL Late Night deed het fantastisch door voor de derde dag op rij een kijkcijferrecord neer te zetten. 1,2 miljoen kijkers zagen gasten Nick & Simon en Bor Verkroost die vertelde over zijn vreselijke ziekte waardoor hij over zijn hele lijf blaren heeft en zijn handen stompjes zijn.

RTL 4 zet Gerard Joling, Gordon en Jandino Asporaat op vrijdagavond. Met ingang van 25 april is het trio wekelijks om half tien te zien in Alles Mag Op Vrijdag. Dat is gisteren bekendgemaakt in RTL Boulevard. Asporaat treedt op als scheidsrechter, terwijl Geer en Goor de teamcaptains zijn. “Het wordt een improvisatieshow, het wordt hysterisch hilarisch. We hebben een schuine wand van 22 graden waarop gespeeld wordt. Je gaat omhoog moeten rennen en naar beneden“, zei Asporaat.

Het format komt uit het buitenland, aldus Gordon. “De grap is echt het schuine podium, waarop alles moet gebeuren. Daar word je helemaal gestoord van. In Australië is het echt mega. Dat format hebben ze vertaald naar Nederland, dus ik denk dat het ook iets schuiner wordt.”

Joling grapte over zijn medewerking aan de show. “Ik krijg in elk geval meer als wat Gordon betaald krijgt. Het is een superleuk format en ik heb er heel veel zin in. Ik heb de tapes gezien en het is gekkenhuis.”

Gordon verwacht dat zijn nieuwe tv-show met Gerard Joling en Jandino Asporaat een kijkcijferknaller wordt. Dat heeft hij laten weten op 538. Alles Mag Op Vrijdag is vanaf 25 april elke vrijdagavond op de buis bij RTL 4. “Ik heb het format uit Australië gezien en het is hysterisch. Het heeft te maken met een schuin podium waarop we opdrachten moeten uitvoeren. Het is echt hilarisch. Ik denk dat het een grote hit gaat worden op de vrijdagavond, want het is echt een grote puinhoop.“

Asporaat denkt daar hetzelfde over, zegt hij op 100% NL. “Twee nichten en een Antilliaan: het wordt wat. Het is een combinatie. Ik lach er hard om, ik vind ze leuk. En ik moet ervoor zorgen dat we een lijn in het programma krijgen.”

Het project speelt al even, aldus Asporaat. “John de Mol had me eigenlijk al een jaar geleden gevraagd voor dit programma, maar het paste niet met de agenda’s en het klopte allemaal niet. Op een gegeven moment werd ik toch gebeld dat het gaat gebeuren en er twee teamcaptains waren gevonden: Geer en Goor.”

“Toen ik het programma een jaar geleden zag, wist ik gelijk dat ik het graag wilde doen.”

Komische spelshow waarin Gordon, Jandino Asporaat en Gerard Joling alles op z'n kop zetten, figuurlijk en soms letterlijk. Twee teams van wekelijks wisselende BN'ers waaronder Quinty Trustfull, Pernille La Lau en musicalster Chantal Janzen nemen het, samen met hun teamcaptains Gordon en Gerard, tegen elkaar op. Presentator Jandino probeert orde te scheppen in de vrolijke chaos door alles in goede banen te leiden. Er wordt geïmproviseerd, uitgebeeld en gedanst en dat allemaal zonder gêne, want alles kan en mag op vrijdagavond.

'Koffietijd'-presentatrices Quinty Trustfull en Pernille La Lau gaan onder leiding van Gordon de strijd aan met Gerard Jolings team, met daarin 'Divorce'-acteurs Chantal Janzen en Dirk Zeelenberg.

Cabaretier en tv-presentator Jandino Asporaat vindt het niet heerlijk om bekend te zijn. Dat vertelt hij vandaag in dagblad Spits. Vaak hoort Asporaat van fans dat zij ook beroemd willen worden, maar dat is volgens hem een verkeerde wens. “Bekend zijn is niets aan“, zegt de komediant. “Het is ook niet moeilijk om bekend te worden. Loop een bank binnen, beroof die en neem vooral je masker niet mee. Ik heb nooit gekeken naar geld of naar roem. Het gaat erom je hart te volgen.”

Als je te graag bekend wil zijn, lukt het niet, denkt Asporaat. “Mensen die alleen maar bezig zijn met bekend worden, komen er niet. Of die komen er misschien wel, maar ze houden het niet vast. Je moet volhouden en hard werken.”

Asporaat is te zien in Alles Mag Op Vrijdag op RTL 4.

Alles mag op vrijdag 'puur voor de gein'

In de nieuwe RTL4-spelshow Alles mag op vrijdag draait het om de pret. Presentator Jandino Asporaat en teamcaptains Gerard Joling en Gordon hebben nog nooit zo veel lol gehad, biechten ze vanmiddag op.

'Ik ben schor geweest van het lachen en dat is echt wel een hele tijd geleden. Ik lach heel veel, maar wat we nu meemaken, het is zo hysterisch, sexy en hot', aldus Gordon. 'Ik vind dit wel een van de leukste dingen die ik heb gedaan.' Jandino vult aan: 'Ik mag de show leiden, maar tegelijkertijd leidt het zichzelf. Ik heb vaak lol, maar ik heb de afgelopen tijd nergens zo veel lol gehad als hier.' En daar is Gerard het mee eens: 'Het is puur om de gein, om het lachen. Het gaat niet om winnen.'

Twee teams van wekelijks wisselende BN'ers waaronder Quinty Trustfull en Pernille La Lau en musicalster Chantal Janzen nemen het, samen met hun teamcaptains Gordon en Gerard, tegen elkaar op. Er wordt geïmproviseerd, uitgebeeld en gedanst. De spellen staan in het teken van snelheid en opperste concentratie. Maar dit is niet altijd even makkelijk. Zo moeten de deelnemers een scène spelen op een scheve set met een helling van 22,5 graden.

Veilig op de grond
'Toen het begon, dacht ik wel: ik zou zelf wel heel erg graag meedoen. Maar toen ik de eerste scène zag op de schuine wand... Geloof me, ik ben heel blij dat ik gewoon veilig vanaf de grond heerlijk kan lachen', onthult Jandino. 'Het spel is volgens mij per ongeluk ontdekt. Dat kan niet iemand verzonnen hebben. Als je schuin staat, wordt alles grappig. Zelfs water drinken.' Asporaat heeft het zelf ook een keer geprobeerd. 'Ik was meteen misselijk. Het waren 30 seconden en ik dacht gelijk: 'Dit doe ik niet'.'

Ook bij Gerard is de schuine scène een favoriet onderdeel, alhoewel het niet geheel ongevaarlijk is. 'Ik ben van de week wel heel hard onderuit gegaan. Ik ben helemaal beurs en ik heb allemaal schrammen en blauwe plekken. Maar voor de rest is het eigenlijk alleen maar lachen. Hoe meer het wegvalt en wegglijdt, hoe beter', vindt Joling. 'Het is wel het meest risicovolle spel van de avond, maar ik vind het wel hilarisch, hoor.' Gordon vindt het schimmenspel juist het leukst, waarbij de kandidaten achter een scherm staan en met behulp van hun schaduw een bekende film uitbeelden. 'Ik vind het enig en Gerard is er heel slecht in. Ik ben namelijk een filmfanaat.'

Stel kinderen
Aan Jandino de taak om Geer en Goor 45 minuten in het gareel te houden. 'Het is ook een oefening. Ik heb een zoontje van drie en er komt er nog een aan en nu zie ik ze ongeveer in het groot', lacht de komiek. 'Ze zijn me aan het voorbereiden op het vaderschap, hoe het is om af en toe te zeggen: 'Hou eens even op', 'Ga eens even normaal doen' en 'Houd eens op met giechelen'. Dus af en toe ben ik net een vader voor ze.'

Gordon vindt in ieder geval dat Jandino het goed doet. 'Ik ben echt trots op hem dat 'ie zich zo aan het ontwikkelen is als presentator', aldus Gordon. 'Hij heeft iets heel ontwapenends. Ik vind hem heel lief. Het is echt een hele lieve man', aldus de zanger. 'Hij doet het heel goed. Het is voor hem ook de eerste keer dat hij met een autocue werkt en dat is ook een vak apart. Ik vind wel dat hij zich vrijer moet bewegen. Vertrouwen op zijn eigen talent en dat heeft hij als geen ander.'

Naast de schuine scène en het schimmenspel zijn Jandino, Gerard en Gordon vanaf 25 april 7 weken lang elke vrijdagavond te zien terwijl ze metershoog in de lucht zo veel mogelijk foto's mimen en spreekwoorden en gezegden uitbeelden. Of met een medekandidaat de letters van een woord vormen, al liggend op de grond. Onder meer soapies Ferry Doedens en Ruud Feltkamp, presentator Dennis Weening komen voorbij als gast.

 Alles Mag Op Vrijdag Schuine Scene Quinty Trustfull & Pernille La Lau

Komische spelshow. 'Koffietijd'-presentatrices Quinty Trustfull en Pernille La Lau gaan onder leiding van Gordon de strijd aan tegen Gerard Jolings team, met daarin 'Divorce'-acteurs Chantal Janzen en Dirk Zeelenberg.

Hij is de man met de breedste glimlach van Nederland. Daarnaast maakt hij vooral graag anderen aan het lachen. Jandino Asporaat komt op de koffie!

Hij is wekelijks te zien in Alles mag op vrijdag naast Gerard Joling en Gordon. In dit programma mag eigenlijk alles, zoals de titel al zegt. Gerard en Gordon strijden tegen elkaar met een team van BN’ers. Dat klinkt heel leuk, maar Jandino zegt het toch lastig te vinden het zooitje in het gareel te houden. Eens en nooit weer?

Al vanaf zijn vijftiende is Jandino samen met zijn Shirley. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze samen een zoon. De tweede is op komst! Wordt het een meisje of een jongen?

En eindelijk komt een droom uit voor de presentator en cabaretier: hij staat 7 juni met een liveshow in Ahoy! Jandino zat vijf minuten van Ahoy op school en had hier altijd al een fascinatie voor. Wat kunnen we verwachten?

Dat en meer zie je om 10.00u in Koffietijd!

Pernille en Quinty zijn trouwens langs geweest bij Alles mag op vrijdag en deze aflevering wordt op 23 mei uitgezonden.

Koffietijd wordt afwisselend gepresenteerd door drie presentatrices; Pernille La Lau, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver. In wisselende samenstellingen zullen zij steeds een duo vormen, om zo het gezelligste ochtendprogramma van Nederland te presenteren.

Onze presentatrices staan garant voor een hoog ‘human interest’ gehalte. Ze schrikken niet van een lach of een traan en stellen vanuit hun eigen ervaringen precies die vragen, die gezellige en interessante televisie opleveren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten