woensdag 1 september 2010

Chantal Janzen en Frits Sissing met musical sing-a-long op Uitmarkt Museumplein Amsterdam


Chantal Janzen en Frits Sissing met musical sing-a-long Live vanaf de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam

Liveverslag van Musical Sing-a-Long vanaf het Museumplein tijdens de Amsterdamse Uitmarkt.

30.000 bezoekers zingen mee met optredens uit onder andere Volendam de Musical, Kruimeltje en Mary Poppins. Presentatie: Chantal Janzen en Frits Sissing

'Sing-a-long' met uitgekleed orkest

Niet schrikken hoor, de blote mannen van de musical The Full Monty keren niet terug op het podium. Geen naakt dit jaar op het podium van de musical Sing-a-long.

De musical Sing-a-long was dit jaar echter te zien met een uitgekleed orkest. Omwille van het slechte weer.

De Sing-a-long was vanaf 21.15 te zien op het Museumplein in Amsterdam. Dit ter gelegenheid van de Uitmarkt 2010.

De musical werd begeleid door een big band. Een soort orkest zonder violisten en andere snaarinstrumenten.

Chantal Janzen en Jamai Loman spelen o.a. in de Disney-musical.

Eerder werd bekend dat het optreden van Gordon en Los Angeles op de Uitmarkt niet doorgaat. Alle instrumenten waren nat geworden en er kwam bijna geen geluid meer uit.

Chantal Janzen en Frits Sissing met musical sing-a-long 2010 op Museumplein

Het is de laatste dag van de Uitmarkt in Amsterdam, de opening van het culturele seizoen waar veel artiesten een voorproefje geven van hun programma. De Uitmarkt wordt sinds enkele jaren afgesloten met de Musical sing-a-long, een kunstvorm die in korte tijd erg populair is geworden in Nederland.

De Avro heeft zich prominent verbonden aan deze Uitmarkt-afsluiter; kopstukken en musical ster Chantal Janzen en Frits Sissing staan op het Museumplein om het meezingfeest te presenteren voor de aanwezigen en de Nederland 1-kijker.

Onder begeleiding van het Metropole Orkest worden nummers uit bestaande en nieuwe musicals gezongen.

Denk daarbij aan Petticoat, Volendam de Musical, We Will Rock You, Soldaat van oranje en Mary Poppins. Ongetwijfeld krijgen we ook al iets te zien van de nieuwe Zorro-musical, waarvoor de Avro deze winter op zoek gaat naar een hoofdrolspeler.

Op grote schermen (of als ondertiteling in geval van thuis kijken) worden de teksten geprojecteerd, zodat je eenvoudig mee kunt zingen.

Musical sing-a-long, 21.20 uur, Avro (NL1)

Op zondag 29 augustus sloten Chantal Janzen en Frits Sissing dus de Uitmarkt in Amsterdam af met een musical karaoke. De Avro Musical Sing-a-Long, vanaf het Museumplein. Onder begeleiding van het Metropole Orkest geven tal van musicalartiesten acte de présence.

De nieuwe musicals die ten tonele treden zijn onder meer Petticoat, Volendam de Musical, We Will Rock You, Soldaat van Oranje en Mary Poppins.

Vanaf 21.15 uur was de Musical Sing-a-Long ook live te volgen op Nederland 1. De Uitmarkt is de opening van het nieuwe culturele seizoen en vindt dit jaar plaats van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus in de Amsterdamse binnenstad.

Joop van den Ende Theaterproducties komt dit seizoen, naast de al lopende musical Mary Poppins, met zeven nieuwe producties. Uiteenlopende producties van klein artistiek werk tot grootse internationale hits.

In het najaar zal de zoektocht naar een nieuw musicaltalent weer van start gaan. De voorrondes van Op zoek naar Zorro zijn inmiddels allemaal achter de rug. Er zijn nog elf kandidaten in de race voor de rol van Zorro.

Presentator Frits Sissing had vier kandidaten meegenomen. Wel droegen ze een masker om onherkenbaar te blijven. Pas aanstaande zondag tijdens de musical sing-a-long op de Uitmarkt zullen de elf kandidaten bekend gemaakt worden die in de liveshows de strijd met elkaar aangaan.

Chantal Janzen maakte er ondanks het slechte weer en de vele regen een waar spektakel van.

1 opmerking:

  1. Inmiddels weten we gelukkig wie de Zorro's zijn: http://www.op-zoek-naar-zorro.nl/

    BeantwoordenVerwijderen