vrijdag 10 september 2010

Chantal Janzen vereerd met presentatieklus ‘AVRO Muziekgala: Tribute Toon Hermans’


Musical ster Chantal Janzen is er erg dankbaar voor dat ze op 11 september het eenmalige tv-programma ‘AVRO Muziekgala: Tribute Toon’ mag presenteren. In dit eerbetoon aan de tien jaar geleden overleden Toon Hermans zullen bekende artiesten als Guus Meeuwis en Karin Bloemen liedjes uit het repertoire van Hermans zingen.

“Dit is een van de dingen waarvan ik vroeger dacht; wauw, als ik dat nog eens zou mogen doen!“, zegt Chantal Janzen in Avrobode. “Echt geweldig, ik kijk er enorm naar uit.“

In de tv-show zullen bekende liedjes van Hermans, zoals De Appels op de Tafelsprei en Ballonnetje, nog een keer de revue passeren. “Het wordt een mooie avond met het Metropole Orkest, waarbij bekende artiesten nummers van Toon Hermans zingen“, zegt Chantal Janzen. “Dat ik een avond over een van mijn helden aan elkaar mag praten, had ik nooit durven dromen.”

De AVRO zendt al vanaf 16 augustus wekelijks compilaties uit van de eenmansshows van Toon Hermans. Het is dit jaar tien jaar geleden dat de cabaratier overleed.

In de uitzending waren veel hoogtepunten uit het werk van Hermans te zien. De complicaties zijn op maandag 16, 23, 30 augustus en 6 september om 20.55 uur te zien op Nederland 2.

De compilaties worden uitgezonden in aanloop naar het AVRO Muziekgala: Tribute Toon Hermans in Sittard (de geboorteplaats van de artiest). Tijdens dat evenement brengen Stichting Toon en de AVRO samen een hommage aan Toon Hermans. Verscheidene artiesten zingen liedjes van de artiest. Het concert is te zien bij de AVRO op 11 september en wordt gepresenteerd door 'petticoat' Chantal Janzen.

Toon Hermans was de eerste in Nederland die urenlang alleen op het toneel stond. Met zijn liedjes en humor werd hij een populair artiest. Samen met cabaretiers Wim Kan en Wim Sonneveld wordt hij gerekend tot de drie grootste Nederlandse cabaretiers van de generatie na de Tweede Wereldoorlog.

Tribute Toon Hermans met Chantal Janzen is op 11 september te zien op Nederland 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten