woensdag 20 oktober 2010

Chantal Janzen twijfelt over presentatie Televizier-Gala


Presentatrice en musical ster Chantal Janzen weet niet of ze na dit jaar nog wel door wil met de presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala. De presentatrice praat het gala vrijdag voor de derde keer aan elkaar. “Om nou volgend jaar voor de vierde keer de Ring te doen – ik weet het niet. Het is ook niet dat ik er klaar mee ben, maar het heeft er vooral mee te maken dat ik het omdraai: die mensen zijn toch ook wel toe aan een nieuw gezicht. Moeten die mensen wéér naar me kijken die avond, jezus“, aldus Chantal Janzen in VARAgids.

Als de AVRO-presentatrice volgend jaar toch weer te zien is als gastvrouw van het Televizier-gala, evenaart ze het record van Gert-Jan Dröge. Hij presenteerde het gala ook vier keer: van 1996 tot en met 1999. “Ja, het is één keer per jaar. Daar kom je wel overheen. Maar oké, ik ben er nog niet helemaal over uit.”

Chantal Janzen is niet van plan om vrijdag weer de grappenmaker uit te hangen. “Nee, ik denk dat ik het eigenlijk eens allemaal heel rustig aan ga doen. Maar dat deed ik de eerste jaren ook. Je kan eigenlijk niet zoveel bedenken. Dat valt toch wel vies tegen, hoor.”

De musicalactrice en presentatrice gaat in ieder geval niet van tevoren een paar leuke grappen bedenken. “Nee, dat werkt bij mij niet. Ook bij de musical Petticoat is het toch wel iedere avond anders. Als ik iets op dat moment voel, dan kan het wel op een andere manier in het script staan, maar dan komt het er toch anders uit.“

RTL 4-baas Erland Galjaard denkt dat zijn zender goede kans maakt om vrijdag een aantal prijzen in de wacht te slepen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De RTL 4-titels De TV Kantine en Ik Hou Van Holland strijden met Wie is De Mol om de Gouden Televizier-Ring en in andere categorieën zijn vijf RTL-gezichten genomineerd. “Ik ben zeer trots op onze nominaties. Het gaat om een publieksprijs, dus het is een erkenning van de kijker“, laat Erland Galjaard maandag weten in een persbericht.

Galjaard hoopt dat De TV Kantine of Ik Hou Van Holland met de Ring naar huis gaat. “Met Ik Hou Van Holland en De TV Kantine maken we een goede kans om te winnen. Dankzij Linda, Jeroen, Peter en hun gasten hebben miljoenen Nederlanders elke week een gezellige zaterdagavond. En De TV Kantine is niet alleen bijzonder geestig, de creatie van inmiddels 253 typetjes is ook een topprestatie van Carlo en Irene.”

RTL 4-sterren Jeroen van Koningsbrugge, Irene Moors en Linda de Mol maken kans op een Zilveren Televizier-Ster en Jan Kooijman en René van der Gijp zijn genomineerd voor de Televizier Talent Award. “Voor nu zijn we vooral de mensen dankbaar die de moeite hebben genomen om hun stem uit te brengen zodat we überhaupt genomineerd zijn, ook voor de vier RTL 4-gezichten“, aldus Galjaard.

In het verleden wist RTL 4 de Ring zeven keer te winnen, namelijk met ‘Vrienden Voor Het Leven’ (1991), ‘Vrouwenvleugel’ (1994), ‘GTST’ (1995), ‘Baantjer’ (1997), ‘Westenwind’ (2000), ‘De Bauers’ (2004) en ‘Gooische Vrouwen’ (2009).

Slechts driemaal eerder was de familiezender met twee programma’s tegelijk genomineerd, namelijk in 1991, 1994 en 2003.

Chantal Janzen wordt gek van Fatima Moreira de Melo

Chantal Janzen vindt het vervelend dat Fatima Moreira de Melo steeds oprakelt hoe Janzen haar twee jaar geleden voor schut zette tijdens het Televizier-Ring Gala. Janzen maakte toen een grap over de zangprestaties van Fatima Moreira De Melo. “Als ik dit allemaal van tevoren had geweten, had ik het nooit gezegd. Ik word er gewoon knettergek van, ook van haar, dat ze steeds iets nieuws verzint om iets heel lelijks over mij te zeggen. Het is al twee jaar geleden“, vertelt de presentatrice deze week in VARAgids.

Na een optreden van Fatima Moreira De Melo sprak Janzen in 2008 de beroemde woorden: ‘Wat kan ze hockeyen, hè, die meid.’ “Het is ook zo’n groot ding geworden. Ik kom uit het theater. Bij ons is de cultuur van tongue in cheek al heel erg aanwezig. Bij televisie is dat nog niet zo, niet zoals in Amerika. Als je een Amerikaanse awardshow bekijkt, dan gaat het alleen maar zo. Hartstikke leuk. Die sterren worden verheerlijkt op televisie, en juist daarom drijft een gastheer de spot met hen.”

Het liefst praat Chantal Janzen nooit meer over het incident. “Ik wil haar niet nog meer last bezorgen. Als zij dat dan ook niet meer met mij doet, vind ik het goed.“

André van Duin reikt Gouden Televizier-Ring uit

Komiek André van Duin zal vrijdagavond de winnaar van de 45ste Gouden Televizier-Ring bekendmaken. De gouden tv-prijs gaat dit jaar naar De TV Kantine, Ik Hou Van Holland óf Wie is de Mol. “Ik heb alle ringen vanaf het begin meegemaakt en het is me ook een eer en genoegen om de 45ste Gouden Televizier Ring uit te mogen reiken aan… Ja, wist ik het maar!“, zegt Andre Van Duin woensdag in een persbericht. Het Gouden Televizier-Ring Gala met Chantal Janzen als presentatrice wordt vrijdag uitgezonden op Nederland 1.

Televizier-Ring Gala eert Nederlandse tv-iconen

De AVRO komt tijdens het Gouden Tele- vizier-Ring Gala 2010 met een speciaal showblok waarin grote iconen uit de Nederlandse tv-geschiedenis worden geëerd. Het blok zal worden opgedragen aan studiogasten als Ad Visser, Berend Boudewijn, Mies Bouwman, Penney de Jager, Pleuni Touw en Willeke Alberti. “De Ring wordt voor de 45ste keer uitgereikt. Voor ons een mooi moment om stil te staan bij de roemrijke televisie geschiedenis in Nederland“, zegt presentator Chantal Janzen.

In het showblok wordt met een speciaal lied stilgestaan bij de tv-programma’s en de tv-persoonlijkheden van vroeger. “In het nummer komen ook de mooie momenten uit de legendarische televisieseries voorbij”, meldt de AVRO. “De voorbereidingen voor het nostalgische showblok zijn in volle gang. Wie het gaat zingen en hoe het er uit exact uit gaat zien wordt nog even stil gehouden.”

Voetbal International vrijdag in teken van Televizier-Gala

De RTL 7-talkshow Voetbal International staat vrijdagavond in het teken van het Televizier-Ring Gala, dat gelijktijdig te zien zal zijn op Nederland 1. René van der Gijp, de vaste analist van Voetbal International, maakt bij het gala kans op de Televizier Talent Award. “René wordt tot en met zijn verschijning op de rode loper gevolgd door een cameraploeg van de voetbaltalkshow“, vertelt een woordvoerder van RTL woensdag. “Ook zal er regelmatig naar het gala van Chantal Janzen worden overgeschakeld.“

Hoewel de uitzending van Voetbal International op vrijdag voor een belangrijk deel in het teken staat van Van der Gijp en zijn Televizier Talent Award-nominatie, belooft RTL dat er ook over voetbal gepraat wordt. Presentator Wilfred Genee en Johan Derksen ontvangen daarvoor aan tafel Fons de Poel en Raoul Heertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten