vrijdag 17 december 2010

Chantal Janzen heeft hoofdrol in de musical Wicked!


Musicalster Chantal Janzen heeft de hoofdrol in de musical Wicked veroverd.

De musicalactrice, die op dit moment in Petticoat schittert, zal samen met Jim Bakkum op het podium staan.

Het verhaal van Wicked draait om twee heksen en speelt zich af vóór de gebeurtenissen in The Wizard of Oz.

De musical met Chantal Janzen is de opvolger van Mary Poppins en zal eveneens in het Circustheater in Scheveningen te zien zijn.

Jim Bakkum zal in Wicked te zien zijn in de rol van Fiyero.
Wicked gaat over twee jonge heksen, een goede en slechte, en vormde de voorloper van ‘De Tovenaar van Os’. Wicked begon als Broadwayproductie in 2003. Joop van den Ende kondigde in februari van dit jaar aan dat hij de musical naar Nederland zou halen. En zo geschiedde. De vertaling voor deze musical is in handen van Martine Bijl.

In de kerstperiode van 15 december 2010 tot en met 9 januari 2011 is de musical Petticoat te zien in het World Forum Theater in Den Haag. Dit werd op ludieke wijze gevierd door middel van de onthulling van een ijssculptuur van ‘Pattie’ (gespeeld door Chantal Janzen) op de ijsbaan van Coolevent op het Kurhausplein, door de cast van Petticoat en Wethouder van Cultuur en Binnenstad Marjolein de Jong.

Ter ere van de Haagse première van Petticoat heeft Coolevent Scheveningen dit winterse kunstwerk van Chantal Janzen laten maken. In de 2 meter hoge ijssculptuur zit een Gouden Ticket. De bezoekers van Coolevent krijgen de kans om een viparrangement voor Petticoat te winnen als zij raden wanneer het beeld gesmolten is en het gouden ticket tastbaar is.

Chantal Janzen verbaasd over grote cupmaat.
Chantal Janzen heeft woensdag een ijssculptuur van haar karakter ‘Pattie’ onthuld. Een evenbeeld is het niet helemaal, zo zijn Chantals borsten ietwat buiten proportie.

Petticoat gaat over de Groningse Patricia (Pattie) Jagersma die graag wegdroomt in haar (fantasie) toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. Een musical met humor en ontroering, de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten.

Met in de hoofdrol Chantal Janzen, Freek Bartels, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Kees Boot, Mike Weerts en Roon Staal. De grootste reizende productie is dé hit van dit seizoen en inmiddels zijn er meer dan 175.000 kaarten verkocht en zijn er extra voorstellingen in de verkoop. Petticoat evenaart hiermee het succes van Mamma Mia!.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten