dinsdag 18 januari 2011

Chantal Janzen weg bij de AVRO: transfer naar RTL?

De AVRO heeft begin dit jaar in goed overleg besloten het presentatiecontract met Chantal Janzen niet te verlengen.

Chantal Janzen (31) begon haar carrière bij de AVRO op 1 januari 2008. Zij presenteerde onder meer de AVRO-programma's Gouden Televizier-Ring Gala, Musical Sing-A-Long, Weten zij Veel!?, Chalet Chantal, Mies 80 en Chantal@avro.nl.

Volgens de Algemeen Directeur van de AVRO, Willemijn Maas, zijn er veel gesprekken geweest met Chantal Janzen. De wensen die AVRO had en die van Chantal kwamen niet overeen. Hierdoor is besloten om het contract bij de omroep niet te verlengen.

Chantal Janzen zal geen nieuwe programma’s meer gaan maken voor de Avro. De zender en de presentatrice zijn in goed overleg uit elkaar gegaan.

“We hebben veel gesprekken met Chantal gevoerd over haar toekomst bij de Avro. Helaas bleken onze wensen en die van Chantal niet helemaal overeen te komen”, aldus Willemijn Maas, Algemeen Directeur van de Avro.

“Daarom hebben we in goed onderling overleg besloten om het contract niet te verlengen. Chantal Janzen is zeer gedreven in het vak en was een waardevolle aanvulling op ons presentatorenteam. Ik wens haar veel succes bij de verdere ontwikkeling van haar loopbaan zowel bij televisie als in de theaterwereld.”

Chantal Janzen laat weten dat ze de omroep heeft verlaten om haar horizon te verbreden. ''Als ik voor de vierde keer de grote gala's zou presenteren, loop je het risico dat het een trucje wordt. Ik ben benieuwd wat er nog meer te doen is.''

De succesvolle actrice en presentatrice kijkt uit naar een volgende tv-klus. ''Het is nog te vroeg om in details te treden, maar ik ben op dit moment in gesprek met mensen die mij leuke dingen te bieden hebben.''

De blondine richt zich niet alleen op het presenteren, ook acteren voor tv behoort tot de mogelijkheden. ''Maar zo'n tv-klus moet wel echt heel leuk zijn, wil ik het er bij doen. Het theater blijft mijn hoofdzaak.''

Chantal Janzen vertrekt bij de Avro, zo bevestigt de Avro de scoop van Albert Verlinde op Q Music. “We betalen je best veel geld en je doet best weinig”, verwoordt Albert Verlinde het. Avro-directeur Willemijn Maas noemt geld niet als reden. “Helaas bleken onze wensen en die van Chantal niet helemaal overeen te komen. Daarom hebben we in goed onderling overleg besloten om het contract niet te verlengen.” In augustus 2009 tekende ze nog twee jaar bij de omroep bij.

Albert Verlinde: “De Avro is niet meer zo’n omroep, die hebben Kunst & Kitsch en Opsporing Verzocht, die maken toch andere programma’s waar Chantal niet zo in past. Ze is een glamourlady die een showprogramma moet doen.”

Echt een succes bij de Avro was Chantal nooit. Het quizje Weten Zij Veel? kwam weliswaar terug voor een tweede seizoen, maar stortte in tegenover The Voice of Holland. Dan is er nog het Televizier-ring Gala dat Chantal meermalen mocht presenteren. Maar titels als Chalet Chantal, Chantal@Avro.nl en Wie Is Mijn Ex verdwenen na de eerste reeks van de buis.

Avro-baas Maas: “Chantal Janzen is zeer gedreven in het vak en was een waardevolle aanvulling op ons presentatorenteam. Ik wens haar veel succes bij de verdere ontwikkeling van haar loopbaan zowel bij televisie als in de theaterwereld.” De omroep zag eind vorig jaar al jongerengezicht Ruben Nicolai en Tijl Beckand vertrekken. Daar staat tegenover dat Art Rooijakkers eerder deze maand is aangetrokken.

Bij Q Music is vanmorgen volop gespeculeerd over een transfer naar RTL, waar Chantal Janzen mogelijk weer een talentenjacht kan gaan presenteren. In het verleden deed ze al twee seizoenen Idols met Martijn Krabbé bij RTL. Tevens staat bij RTL een goede vriend van Chantal Janzen, Carlo Boszhard onder contract.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten