maandag 7 november 2011

Fantastische gala première Chantal Janzen in musical 'Wicked'


Fantastische gala première Chantal Janzen in top musical 'Wicked'.


'Life 4 You' kwam zondag 6 november rechtstreeks vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen, waar de première plaatsvond van de nieuwe musicalsensatie 'Wicked' met Chantal Janzen in een hoofdrol. Het RTL 4-programma trapte af met de entree van alle sterren. Carlo Boszhard en Irene Moors zetten hun tafel aan de rode loper, waar zij met een keur aan gasten spreken.

Ondertussen voelt Jamai Loman als verslaggever de BN’ers op de rode loper aan de tand.

Carlo & Irene spreken in de foyer van het Circustheater met onder anderen 'GTST'-actrice en presentatrice Lieke van Lexmond, paragnost Peter van der Hurk, stylist Fred van Leer en schrijfster Susan Smit. 'Life 4 You' sluit vervolgens af met de eerste reacties van het premièrepubliek in de pauze van 'Wicked'.

Sinds de première op Broadway in 2003, is de musical 'Wicked' wereldwijd al door meer dan 30 miljoen mensen bezocht. In Nederland vertolken Willemijn Verkaik, Chantal Janzen en Jim Bakkum de hoofdrollen. 'Wicked' vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee jonge vrouwen: de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba.

De hoogste tijd voor een Nederlandse versie dus! In het Circustheater in Scheveningen was zondag de eerste voorstelling. Onder toeziend oog van talloze bn-ers waaronder Danielle Oerlemans en Susan Smit speelden Chantal Janzen en Jim Bakkum de sterren van de hemel.

Naast Chantal Janzen en Jim speelt ook Willemijn Verkaik één van de hoofdrollen in Wicked. De musical vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee jonge vrouwen: de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba.

Ook veel bekende Nederlanders waren na alle positieve recensies over de Broadwayproductie nieuwsgierig geworden.

Een uitzinnige menigte in het Scheveningse Circustheater zag gisteravond tijdens de première wat 30 miljoen wereldburgers al voor hen zagen: Wicked is een betoverende, ontroerende voorstelling over de kracht van vriendschap en de betrekkelijkheid van schoonheid. Niets is wat het lijkt.

Chantal Janzen, de betoverende Glinda in het stuk, was op het premièrefeest na afloop blij dat ze in een ‘gewone’ avondjurk mocht rondlopen. „Alle vrouwen hebben vanavond bewonderd gekeken naar mijn blauwe met glitter afgezette prinsessenjurk. Maar het is het zwaarste kostuum uit mijn hele carrière”, lacht ze als een boerin met kiespijn.

De gevierde musicalactrice Chantal Janzen geeft toe het in het begin ook moeilijk te hebben gevonden een onaardige schoonheid te spelen. „Glinda is verwend en daardoor over het paard getild. Ze doet eerst heel geringschattend tegen haar groene klasgenootje Elphaba. Zo krengig doen is tegen mijn eigen natuur. Het mooie van de voorstelling is echter de boodschap. Tussen Elphaba en Glinda ontstaat echte vriendschap. Glinda ziet dat niet alleen de buitenkant telt. ”

BN'ers lovend over musical Wicked

Musical Wicked is gisteren in première gegaan in ons land. Tout bekend Nederland trok naar Scheveningen om het spektakel in het Circustheater te bekijken. Met als gevolg: enthousiaste reacties en een run op musicalkaarten.
Wicked vertelt het verhaal achter het sprookje The Wizard of Oz. Chantal Janzen vertolkt een populaire en stijlvolle Glinda, Willemijn Verkaik speelt de onbegrepen groene heks Elphaba. Ook Jim Bakkum kreeg een hoofdrol toebedeeld, als de knappe Fiyero.

Op Twitter werd de Nederlandse versie van Wicked gisteravond al snel een veelbesproken onderwerp. 'De zaal werd wild bij het pauzenummer. En terecht!', zo twitterde Maurice Wijnen. Het voormalig jurylid doelde op het nummer 'Ik Lach Om Zwaartekracht', ook wel 'Defying Gravity'. Willemijn Verkaik, nog redelijk onbekend in de Nederlandse musicalwereld, deed hiermee kippenvel veroorzaken.

Onder de indruk
Theaterproducent Erwin van Lambaart bevestigde het succes van de musical online. Het callcenter bleef gisteren tot 23.00 uur geopend, om de run op musicalkaarten te behandelen.

Tanja Jess was ook bij het evenement aanwezig. 'Wicked is helemaal té Wicked!' Radiomaker Erik de Zwart liet weten: 'Weergaloze show. Fantastische decors, kostuums en hoofdrolspelers en Chantal Janzen. Chapeau!'

GTST-acteur Ferry Doedens verklapte dat hij helemaal onder de indruk was van de show. Froukje de Both deed haar lovende woorden uitgaan naar Jim en Bettina. 'Wauw, wat was Wicked fantastisch. Trots op Jim  Bakkum en Bettina Holwerda.' Ook couturier Addy van den Krommenacker feliciteerde het bekende musicalpaar en Chantal Janzen met de première. Jim Bakkum twitterde vandaag dat hij zijn favoriete snack na de show niet kon afslaan. 'Ik heb gisteren zoveel kaasstengels op, dat ik er zelf een ben geworden!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten