zondag 4 december 2011

Chantal Janzen trapt af met musical audities voor Sunday Night Fever


Chantal Janzen trapt af met musical audities voor Sunday Night Fever

Met een aflevering vol audities is Chantal Janzen met Sunday Night Fever gisteren van start gegaan op RTL 4, vanavond is meteen de eerste uit zes liveshows te zien. Elk juryteam laat zijn zes talenten strijden tegen de ander om uiteindelijk met twee ultieme finalisten op de proppen te komen.

De aanpak van Sunday Night Fever verschilt daardoor met die van Avro’s Op Zoek Naar…, toch stelt presentatrice Chantal Janzen dat er niet veel verschil is tussen beide musicalprogramma’s. “Ik denk dat ik één van de weinigen ben, die daar niet krampachtig over doet”, vertelt Chantal Janzen. “Ik moest erg lachen toen ik een briefing kreeg met het verzoek zo min mogelijk de woorden ‘op zoek naar’ te gebruiken.”

De musicalster/presentatrice vervolgt: “Op zoek naar, dat is gewoon Nederlands. We zoeken naar iets. Ja, toevallig was het ook ooit de titel van een tv-programma. Moet ik dan zeggen ‘We gaan proberen te vinden een hoofdrolspeler’? Nee, dat is heel raar. Sunday Night Fever is zo’n soort programma als Op Zoek Naar…, maar met een ander sausje. Omdat ik niet Frits ben, er is een ander decor, een andere zender en we mogen het iets commerciëler aanpakken. Maar laten we nou niet doen alsof we het wiel opnieuw uitvinden, dat is niet zo.”, aldus Chantal Janzen.

Bij de Avro keek het Commissariaat voor de Media flink mee om te zien of de omroep zijn boekje niet te buiten ging met ongeoorloofde reclame voor een musical. Bij de publieke zenders is dat strenger geregeld dan bij de commerciëlen. Dus terwijl iedereen wist dat er een Evita, Jozef, Mary Poppins of Zorro werd gezocht voor een Stage Entertainment-musical, repte niemand daar over in Op Zoek Naar…

Chantal Janzen is blij dat ze deze klus heeft gekregen. “Dit stond al heel lang op mijn verlanglijstje, bij de Avro had ik het graag willen doen.”

En of er volgend jaar weer een musicalzoektocht bij RTL is te zien? Dat is volgens zenderbaas Erland Galjaard sterk afhankelijk van de productie waarvoor een hoofdrolspeler gezocht dient te worden. Saturday Night Fever past goed bij RTL 4, terwijl een Mary Poppins of Zorro dat minder heeft.

Sunday Night Fever met Chantal Janzen, iedere zondagavond om 20.00 uur, RTL 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten