maandag 19 december 2011

Chantal Janzen zingt zelf in kerstshow Sunday Night Fever


Chantal Janzen zingt zelf in kerstshow Sunday Night Fever.

Chantal Janzen verzorgt aankomende zondag op muzikale wijze de opening van haar matig bekeken tv-programma Sunday Night Fever op RTL 4. Samen met de overgebleven zes kandidaten laat ze de kerstklassieker Jingle Bells horen. Dat heeft RTL maandag laten weten.

Het is zondag eerste kerstdag en daarom is de show van Chantal Janzen extra feestelijk. “Naast dit nummer en nog een andere kerstsong blijft de muziek uit de musical Saturday Night Fever in de spotlight staan“, legt een woordvoerster uit.

Tijdens de afgelopen uitzending kwam kandidaat Joey Ferre lelijk ten val. Zijn knieschijf schoot uit de kom. “Joey is er hopelijk ook gewoon bij aankomende zondag“, vertelt Chantal Janzen daarover.

Voor twee van de zes kandidaten is het Sunday Night Fever-avontuur zondag afgelopen, want er zijn maar vier entreebewijzen voor de uitzending op 1 januari.

Het tv-programma Sunday Night Fever is zondagavond even stilgelegd, omdat kandidaat Joey Ferre ongelukkig viel tijdens een dansoptreden. Zijn knieschijf is uit de kom geschoten. Dat legde presentatrice Chantal Janzen uit tijdens de live-uitzending op RTL 4.

Joey viel plotseling, waarna  collega-kandidaten, juryleden en presentatrice Chantal Janzen toesnelden. “Als er echt iets is, moet hij zo blijven liggen. Is er iemand in de zaal die hier verstand van heeft?“, riep Jan Kooijman.

Chantal Janzen kondigde al snel een vervroegd reclameblok aan. “De knie is uit de kom, wordt mij hier verteld. Dat is heel heftig. Joey moet even rustig blijven liggen. We gaan nu naar de reclame.”

Toen het programma na het reclameblok weer verderging, legde Chantal Janzen uit dat het team erg geschrokken is, maar dat de show wel verder gaat. “Op dit moment wordt er goed voor hem gezorgd.”

Joey hoort bij het team van coaches Carlo Boszhard en Julie Fryer.

De afgelopen weken is er veel reuring geweest rondom Sunday Night Fever van Chantal Janzen, de zoektocht naar musicaltalent op de zondagavond van RTL 4. Er is veel kritiek op het niveau van de kandidaten, met name over de vocale prestaties. Ook binnen RTL zijn kritische geluiden te horen. Jurylid Carlo Boszhard besloot dat niet over zijn kant te laten gaan en nam het in Life4You gisteren op voor Sunday Night Fever.

“Het is een talentenjacht die echt ergens over gaat! Bij veel andere talentenjachten gaat het om een gastoptreden in een musical of een contractje voor een plaat, waarbij je moet afwachten of het een succes wordt. Dan zingt zo iemand bij Life4You of Koffietijd een liedje. Nu gaat het om een hoofdrolspeler voor meer dan een jaar in één van de grootste producties van Joop van den Ende. Daarom ben ik blij dat er zoveel reuring is om Sunday Night Fever.”

Boszhard ontkent niet dat er valse noten zijn te horen bij de kandidaten, hij maakte daar in de tweede liveshow zelfs al een pittige opmerking over in zijn commentaar. Maar die prestaties wil hij graag in perspectief zien. “Als je naar een Mary Poppins zoekt, dan ga je gewoon heel mooie liedjes neerzetten. Zo’n meisje kan dan elke week heel mooi zingen. Maar in dit geval moet de jongen er ook goed uitzien èn goed kunnen dansen. Ik snap niet dat mensen dat niet zien.”

Jurylid Jan Kooijman valt hem bij. “Het gaat om onervaren mensen in musicalland. Bij een tv-programma moet je in één keer presteren terwijl je in het theater een veel langere aanloop hebt. Dan kun je anderhalve maand repeteren. Nu moet je elke show vier keer optreden. Dat is veel.”

Boszhard besluit dan ook dat Sunday Night Fever van Chantal Janzen om meer gaat dan foutloze prestaties. “Het is één van de leukste competities van dit moment. Het gaat echt ergens over. En de messen zijn geslepen”, refereert hij aan de strijd tussen de juryleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten