maandag 13 januari 2014

Chantal Janzen treedt op met Mijke van de Molengraft in Knoop Gala 2013 van Paul de Leeuw


Chantal Janzen treedt op met Mijke van de Molengraft in Knoop Gala 2013 van Paul de Leeuw

Mijke van de Molengraft en Chantal Janzen schitteren op Knoop Gala 2013

Paul de Leeuw volgt in deze serie zeven artiesten met een verstandelijke beperking. Allemaal hebben ze een muzikaal talent. Paul haalt op zijn eigen wijze het beste in ze naar boven.

In de serie is te zien dat mensen met een verstandelijke beperking over zoveel meer talenten beschikken dan wij aanvankelijk denken.

Elke aflevering werkt toe naar een grote verrassing: een ontmoeting met een gelauwerde artiest als Chantal Janzen. En daar blijft het niet bij, want de hoofdpersoon mag met hem of haar optreden op het Knoop Gala 2013, hét grote muziekgala van de NTR in samenwerking met Fonds verstandelijk gehandicapten. In het Circustheater in Scheveningen ligt de rode loper voor ze klaar en wacht een uitzinnige zaal en één van de beste orkesten ter wereld: het Metropole Orkest.
Het Knoop Gala 2013 wordt aansluitend aan deze serie, op Eerste Kerstdag, uitgezonden.

Maandag 16 december: Danny Smoorenburg en K3                          
Danny Smoorenburg (26) zingt het liefst de hele dag door. Hij heeft al een eigen CD en dat brengt de nodige vrouwelijke fans met zich mee. Danny daarentegen heeft maar oog voor één dame: Josje van K3. Hij is gek op Studio 100, maar K3 heeft een speciaal plekje in zijn hart. In de veronderstelling dat hij gaat optreden, reist hij samen met Paul naar België. Maar in plaats van op te moeten treden, ontmoet hij daar Josje. Zij vertelt hem dat hij samen met K3 mag optreden op het Knoop Gala.

Dinsdag 17 december: Ron Gloudemans en Claudia de Breij
Ron Gloudemans (28) is bijzonder muzikaal: hij acteert, zingt, schrijft teksten en componeert muziek. Daarnaast speelt hij al vanaf zijn achtste in een orkest. Ron is ook groot fan van cabaret en bezoekt regelmatig shows in het theater. Paul verrast Ron als hij hem meeneemt naar Utrecht om te shoppen. In de winkel verschijnt ineens Claudia de Breij die Ron uitnodigt om samen met haar op te treden op het Knoop Gala.

Woensdag 18 december: Peetjie Engels en het Metropole Orkest                
De Limburgse Peetjie Engels (34) speelt al jaren klarinet en zit inmiddels ook bij de Harmonie. Doordeweeks werkt ze als klassenassistent op een basisschool. Ook doet ze aan fitness. Paul doet fanatiek een lesje mee. ’s Avonds tijdens het koken krijgt ze een verrassing van haar Harmonie, die haar muzikaal uitnodigt voor het Knoop Gala.

Donderdag 19 december: Daan Kettelarij en VanVelzen                  
De 23-jarige Daan Kettelarij is blind en speelt al vanaf zijn vijfde piano. Dit heeft hij zichzelf geleerd. Hij werkt bij een theater en speelt  in de band Knock Out. Daarnaast is Daan groot fan van FC Utrecht en gaat hij regelmatig naar wedstrijden toe. Dit keer gaat Paul met hem mee naar FC Utrecht en daar wacht hem een grote verrassing: hij wordt uitgenodigd om op het Knoop Gala op te treden met VanVelzen.

Vrijdag 20 december: Rapattack en Glennis Grace
Deborah, Frans en Fabian vormen met z’n drieën het Haagse rap-trio Rapattack. Deborah is een echt podiumbeest, Frans is het muzikale genie en Fabian is de menselijke beatboxer. Inmiddels hebben ze al  vele nummers die ze regelmatig ten gehore brengen. Paul brengt een bezoekje aan alle drie, maar ook Glennis Grace verschijnt ineens. Zij vertelt hen dat ze samen met haar mogen optreden op het Knoop Gala.

Maandag 23 december: Mijke van de Molengraft en Chantal Janzen
Mijke van de Molengraft (23) werkt op twee scholen en in haar vrije tijd gaat ze het liefst stijldansen, tennissen of piano spelen. Dit laatste doet ze al vanaf haar vierde jaar. Ze speelt ook regelmatig in het verpleeghuis van haar opa. Paul wil wel een balletje met Mijke slaan en verrast haar als de scheidsrechter niemand minder dan Chantal Janzen blijkt te zijn. Chantal nodigt Mijke uit om een duo met haar te vormen op het Knoop Gala.

Dinsdag 24 december: Harm de Ruiter en Jeroen van der Boom
De 32-jarige Harm de Ruiter is een grote muziekliefhebber met een passie voor gitaar spelen. Hij is de trotse eigenaar van vier gitaren en speelt in twee bands: United by Music en Inner Simplicity. Voetballen doet hij ook graag en Paul gaat met hem mee naar een training. Paul neemt nog een extra speler met hem mee die een uitnodiging voor het Knoop Gala bij zich heeft. Maar dat is niet zomaar een speler, blijkt al gauw: het is Jeroen van der Boom.

Woensdag 25 december: Knoop Gala
Vanuit het Circustheater in Scheveningen presenteert Paul de Leeuw het Knoop Gala 2013. De zeven artiesten uit de serie treden op met hun idolen, muzikaal begeleid door het Metropole Orkest. Gastheer achter de schermen is Ferry Doedens. Net zoals in de twee eerdere edities van het Knoop Gala (2009 en 2011) maken de kijkers kennis met het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten. In het kader van ‘Geef talent de kans!’ krijgen kijkers de mogelijkheid om donateur te worden van het fonds.

De beroemdste kantinedeuren van Nederland gaan weer open. Vanaf zaterdag (11 januari 2014) is ‘De TV Kantine’ bij RTL 4 weer dé ontmoetingsplek voor bekende sterren tussen 20.00 en 20.30 uur. Voor het zesde seizoen ondergaan Carlo Boszhard en Irene Moors magische metamorfoses waardoor ze transformeren tot BN’ers en/of internationale VIPS.

 Vertrouwde maar ook nieuwe gezichten zorgen weer voor een gezellige drukte in de kantine. Zo doet überstylist Roy Donders zijn intrede, heeft Kim Holland haar plaats achter de kassa afgestaan aan de lachende Albert Verlinde en zwaaien Joop en Janine van den Ende de scepter op de kantinevloer.

Daarnaast komen Ali B, Ilse de Lange, Lieke van Lexmond, Addy van den Krommenacker en Sylvie Meis langs. Ook internationale sterren moeten er dit seizoen aan geloven, waaronder artiesten als Miley Cyrus en Robin Thicke.

Bekende Nederlanders die dit seizoen een gastrol spelen zijn onder anderen Victoria Koblenko, Marco Borsato, Najib Amhali, Roy Donders, Ruben van der Meer, Chantal Janzen(sexy soldaat Helga in Allo Allo) en Leontien Borsato.

Hoe het al deze mensen achter de schermen is vergaan, is vanaf zondag 12 januari 2014 te zien bij ‘Life 4 You’. In ‘De TV Kantine Backstage’ wordt wekelijks een andere BN’er gevolgd die een gastrol in ‘De TV Kantine’ speelt.

Al ruim een week telt de NTR af naar het Knoop Gala, het evenement waar verstandelijk gehandicapten enorm naar uitkijken. Paul de Leeuw is de gastheer van de avond, hij ontvangt zeven artiesten die elk met hun idolen optreden, begeleid door het Metropole Orkest. Het Knoop Gala heeft een mooie plekje gekregen op Nederland 1.

Gastheer achter de schermen is Ferry Doedens, hij legt de geheimen van de sterren helemaal bloot. Net zoals in de twee eerdere edities van het Knoop Gala (2009 en 2011) maken de kijkers kennis met het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten. In het kader van ‘Geef talent de kans!’ krijgen kijkers de mogelijkheid om donateur te worden van het fonds.

Mijke van de Molengraft schittert op Knoop Gala naast Chantal Janzen

Paul de Leeuw volgt in de serie ‘Op weg naar het Knoop Gala’ zeven artiesten met een verstandelijke beperking. Allemaal hebben ze een muzikaal talent. In de serie is te zien dat mensen met een verstandelijke beperking over zoveel meer talenten beschikken dan wij aanvankelijk denken.

Mijke van de Molengraft (23) uit Veldhoven is één van de artiesten die zich voorbereidt op het Knoop Gala 2013. Paul de Leeuw haalt op zijn eigen wijze het beste in haar naar boven.
Mijke van de Molengraft (werkt op twee scholen en in haar vrije tijd gaat ze het liefst stijldansen, tennissen of piano spelen. Dit laatste doet ze al vanaf haar 4e jaar. Ze speelt ook regelmatig in het verpleeghuis van haar opa. Paul de Leeuw wil wel een balletje met haar slaan en verrast haar als de scheidsrechter niemand minder dan Chantal Janzen blijkt te zijn. Chantal nodigt Mijke uit om een duo met haar te vormen op het Knoop Gala.

In het Circustheater ligt straks de rode loper voor Mijke van de Molengraft klaar en wacht een uitzinnige zaal en één van de beste orkesten ter wereld: het Metropole Orkest. Samen op een groot podium optreden met de meest sexy vrouw van Nederland Chantal Janzen in een schitterend mooie gala jurk, wie wil dat nou niet.

Het Knoop Gala 2013 wordt aansluitend aan deze serie, op Eerste Kerstdag, uitgezonden.

Mijke van de Molengraft treedt op met Chantal Janzen en Paul de Leeuw

Mijke van de Molengraft (23) werkt op twee scholen en in haar vrije tijd gaat ze het liefst stijldansen, tennissen of piano spelen. Sinds 5 jaar volgt Mijke pianolessen bij Art4U bij Evert Mostert. Mijke wacht muzikaal wel een heel bijzondere decembermaand: zij komt maar liefst 3 keer op televisie!

In de eerste uitzending is Mijke te zien in een special waar zij wordt verrast door Paul de Leeuw. Mijke wordt door hem uitgenodigd om te musiceren bij het volgende:

In de tweede uitzending ligt voor haar namelijk de rode loper uit bij het Circustheater in Scheveningen. Daar mag zij optreden tijdens het Knoop Gala 2013, hét grote muziekgala van de NTR. Dit alles voor een uitzinnige zaal met één van de beste orkesten ter wereld: het Metropole Orkest! Daarbij begeleidt ze niemand minder dan actrice, presentatrice en musicalster Chantal Janzen.

En daar blijft het niet bij, want de Paul de Leeuw was dusdanig onder de indruk van Mijke dat hij haar ook nog eens heeft uitgenodigd om hem te begeleiden in zijn jaarlijke sinterklaasuitzending op 5 december!

 De musical Hij Gelooft in Mij is langer te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling over het leven van volkszanger André Hazes is met 4 maanden verlengd tot augustus, liet Stage Entertainment maandag weten.

De musical werd wegens succes al drie keer eerder verlengd. Eind november werd Hij Gelooft in Mij uitgeroepen tot beste grote musical van 2013 tijdens de Musical Awards. Chantal Janzen en Martijn Fischer gingen met de awards voor beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke hoofdrol naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten