vrijdag 2 oktober 2009

Chantal Janzen presenteert Pink Ribbon Award Gala


Het Pink Ribbon Award Gala wordt op 3 oktober door de AVRO op Nederland 2 uitgezonden. Chantal Janzen neemt de presentatie voor haar rekening. Tijdens de gala-avond wordt de Estée Lauder Pink Ribbon Award uitgereikt en vindt de jaarlijkse ‘Roze verlichting’ plaats. In navolging van De Magere Brug, De Dam, Het IJ, de Arena en het Concertgebouw is dit jaar de eer aan Koninklijk Theater Carré.

De AVRO heeft prachtige portretten gemaakt van vrouwen die model stonden voor de fotografen van de Estée Lauder Pink Ribbon Award. Hun persoonlijke verhaal en hun muziekkeuze staan centraal gedurende de uitzending. Bekende Nederlandse artiesten worden live begeleidt door de Fluitsma & Van Tijn band en zingen het nummer waar de vrouwen een bijzondere herinnering aan hebben.

Onder meer Do, Boris, Lenette van Dongen en Anita Meyer geven een prachtig optreden. Het Pink Ribbon Award Gala wordt door de AVRO op 3 oktober om 22.50 uur uitgezonden op Nederland 2.

Zo was Amsterdam groen, zo is Amsterdam roze. Het kleurtje van The Age of Stupid-première kon nog geen week beklijven. Samen met de Empire State Building en de Toren van Pisa ging ons eigen Carré roze voor de borstkankermaand. Nooit eerder trok het door cosmeticamerk Estée Lauder georganiseerde Pink Ribbon Gala ten behoeve van borstkanker bewustwording zoveel promillage bekend Nederland als nu. Wat twee jaar geleden nog een geïmproviseerde borrel was in de Amsterdamse Arena heeft inmiddels een A-status bereikt. Borstkanker heeft een agenda-groeispurt gemaakt. Zelfs Lange Frans had zich een Parijse roze stropdas aangemeten.

Dit zorgde voor frontale botsingen op de roze loper – de drukte dus, niet de das van Lange Frans. Willeke Alberti stampte vrolijk voor haar beurt met haar muiltjes op die van Catherine Keyl, die juist zo lekker voor het flitsjournaille stond te vogue-en. Miryanna van Reeden stal het moment van Susan Smit en Susan Smit vervolgens weer dat van Suze Mens. Die zag met haar prachtige Percy nog wel net kans ons te vergasten op een nipple gatewaar Janet nog een puntje aan kan zuigen. Nederland Positief-voorzitter Christian Houkes, die als een hysterische joker stond te gieren, stortte vervolgens van het podium. Hij leeft nog overigens; Koster brak zijn val.

Daarop volgde echter een volwassen, treffend, maar toch ook hoopvol programma gepresenteerd door Chantal Janzen, Quinty Trustfull en Special Guest Sylvie van der Vaart - Meis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten