dinsdag 15 december 2009

Grote Gala's koningin Chantal Janzen overdonderd door wassen beeld in Madame TussaudsChantal Janzen was overdonderd toen ze oog in oog stond met haar wassen evenbeeld. Het beeld van de blondine werd dinsdag in het Amsterdamse Madame Tussauds onthuld.

"Het is zo raar", zei Chantal Janzen voor de camera van Novum Nieuws. "Het is niet een droom die uitkomt, als je zoiets droomt dan zou ik je eng vinden." Janzen blijft er nuchter onder. "Ik zal er nooit aan wennen en dat is denk ik wel gezond."

De musicalster is in haar nopjes met het resultaat. "Ook mijn vriend vindt dat het heel goed gelukt is." Ze moest wel even wennen aan haar borstomvang. "Ik blijf steeds aan mijn tiet hangen", vertelde Janzen toen ze naast haar eigen beeld poseerde.

De rode lopers voor de Elfstedentochtfilm 'De hel van '63' woeden zondagmiddag uitgerold voor de première. Hiervoor werd de WTC Expo, de voormalige Frieslandhal, omgebouwd tot de grootste bioscoop van Nederland. Maar liefst drie rode lopers werden uitgerold; een klassieke, een rode om over te klunen en een van rood ijs om de hal binnen te schaatsen.

Verspreid over twee voorstellingen wonen zesduizend mensen de wereldpremière 's middags en 's avonds bij. Naast de Elfstedentochtwinnaars, de acteurs en een rits bekende Nederlanders is ook kroonprins Willem-Alexander, die de tocht der tochten in 1986 reed, van de partij. Of hij de schaatsen weer uit de kast trekt is nog niet bekend. De kledingcode luidt: black tie en schaatskleding.

De film, die het verhaal vertelt van de door extreme kou geteisterde Elfstedentocht van 1963, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen. Onder anderen Chris Zegers, Cas Jansen, Chava voor in 't Holt, Lourens van den Akker, Cees Geel en Chantal Janzen zijn te zien. De film van Steven de Jong is mede gebaseerd op de ervaringen van schaatscoach Henk Gemser.

Chris Zegers (38) speelt de rol van Kees Ferwerda, een flierefluiterig type dat via de Elfstedentocht aan zijn vrouw Dieuwke (rol van Chantal Janzen) wil bewijzen dat hij heus wel in staat is iets te presteren.

Mies Bouwman heeft maandag de Gouden Televizier Oeuvre-Ring gewonnen. Ze kreeg de nieuwe prijs uit handen van Joop van den Ende tijdens de opnames van het programma Mies 80.

“Hoewel ze al langere tijd geen programma’s meer presenteert, is haar tv-carrière uitgebreid genoeg geweest om haar voor de rest van haar leven bekend te maken bij heel Nederland. Die carrière is dan ook de reden waarom Mies als allereerste tv- beroemdheid de Oeuvre Ring ontvangt“, laat Televizier weten.

Mies Bouwman begon haar tv-carrière in 1951 bij de KRO. Haar grootste wapenfeit is het programma Open het dorp (1962), een uitzending die 23 uur duurde en 22 miljoen gulden opleverde voor het goede doel.

Het speciale programma Mies 80 is op 30 december te zien op Nederland 1. Het gala wordt toepasselijk gepresenteerd door de nieuwe Gala koningin van de Nederlandse TV, Chantal Janzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten